Спазвайте тези прости правила и детето ви ще расте здраво и щастливо!

Спазвайте тези прости правила и детето ви ще расте здраво и щастливо!

Раждането на едно дете кара много родители да полудеят. И тук не става въпрос само за безсънните нощи.

Един от най-големите страхове на майките и бащите е, че с наследника им нещо не е наред. Всеки дъх на детето се оценява по скалата от "всичко е нормално" до "това какво беше, време е да викаме бърза помощ!".

Всеки добър педиатър ще ви каже, че голяма част от децата растат и се развиват абсолютно нормално. А задачата на родителите им е да се вземат в ръце и да правят само няколко неща, които ще позволят на детето им да израсне здраво и щастливо. 

Супер тайна от миналото разкри защо японските деца не са лигави и капризни!

Днес ще ви запознаем с 5-те най-важни неща, които трябва да знае всеки родител!Най-важното е да запазите спокойствие и в никакъв случай да не изпадате в паника. 

Не назначавайте лекарства самостоятелно

В никакъв случай не давайте на детето си лекарства, които не е предписал педиатърът ви. Няма значение дали те са помогнали на детенцето на съседката, което е имало сходни симптоми, или майка ви знае, че така трябва. Много малко родители се замислят, че дори най-обикновените капки за нос могат да донесат повече вреди, отколкото ползи.

Спрете детската истерия само с един прост въпрос

Ако ситуацията не е критична и не изисква викането на Бърза помощ, до посещението при лекаря могат да се приемат само безопасни средства, например физиологични разтвори за промиване на носа.

Укрепвайте имунитета

За да расте детето ви здраво и способно да оказва съпротива на неблагоприятните фактори, които го заобикалят, е нужно да създадете максимално комфортни условия за развитие на имунитета му. За целта са необходими няколко неща. На първо място, постарайте се да го кърмите поне до 6-месечна възраст. В дома си създайте комфортни условия. Нека температурата на въздуха да не надвишава +22 оC, а влажността да не е повече от 50 %.

6 фрази, с които без да искаме обричаме децата си на самота

Проветрявайте редовно помещенията, дори и в присъствието на детето. Разхождайте се всеки ден на чист въздух. Не пренебрегвайте физическите упражнения и не забравяйте да осигурите на наследника си качествен пълноценен сън. 

Бъдете търпеливи

Някои здравни проблеми, с които могат да се сблъскат родителите, могат да изчезнат от само себе си в процеса на израстване. 

Не игнорирайте ваксините 

Напоследък набира популярност опасна тенденция, която отрича нуждата от ваксинация. Нито един квалифициран лекар няма да посъветва пациента си да го направи.

Край на мистерията! Стана ясно какво правят италианските родители, за да растат децата им спокойни и щастливи

И нито един родител не трябва да подлага детето си на ненужни опасности и да го разболява от болести, срещу които неговите връстници са имунизирани. 

Запомнете симптомите 

Въпреки грижите, които полагате, ще се случва така, че детето ви ще боледува. Това е нормално. Именно по този начин се формира имунитетът. Всеки родител е длъжен да знае симптомите на най-разпространените заболявания, които изискват незабавна консултация с лекар. 

Пневмония: затруднено дишане, промяна на цвета на кожата, нарушен апетит, необичайна възбуда или вялост, висока температура. 

Ротавирусна инфекция: загуба на апетит, вялост, нервност, висока температура, повръщане и диария, хрема, кашлица.

Бронхит и бронхиолит: висока температура, затруднено дишане, кашлица, слабост, загуба на апетит, главоболие и болка в гърдите, повишено изпотяване, промяна в цвета на кожата до синкаво или сиво. /jenata.blitz.bg

 

 

Коментирай

lek

lek 16.11.2018 17:02

Секси фигура за 15 дни Този метод за отслабване е ХИТ в Европа! Това е лесно.http://bit.ly/2kqNpXz