logo

Това е идеалната възраст за раждане

Това е идеалната възраст за раждане

Гинеколог обясни кога една жена трябва да стане майка

Дебатът за това кога една жена трябва да роди първото си дете изглежда вечен. Според някои хора колкото по-рано, толкова по-добре. 

Aко не искате детенцето ви да стане психопат или сериен убиец веднага му забранете да… (СНИМКИ)

Други пък са сигурни, че с раждането на бебе може да се почака, докато здраво си стъпите на краката и направите кариера.

Гинеколог изрази професионалното си мнение от гледна точка на дългогодишния си опит. Според специалиста раждането след 40-годишна възраст е просто опасно за една жена, а и има огромен риск от хромозомни аномалии при бебето. 

"Репродуктивната възраст може да бъде разделена на два етапа - преди 35 години е ранна и късна след 35 години и преди менопаузата. 

Първият етап е най-приемлив за раждането на бебе. 

5 родителски грешки, които съсипват децата

На тази възраст тялото на жената има добър резерв на яйчниците (наличието на фоликули в яйчниците) и липса на нарушения на генетично ниво, смята гинеколожката. 

В допълнение лекарят съветва жените, които планират да имат две или повече деца, да направят почивка между ражданията поне две години, за да може тялото да се възстанови напълно. Сам тогава ще бъде възможно да се мисли за следващо попълнение в семейството.

На 25 може да е твърде късно

Експерти смятат, че преди да планирате кога точно да родите е добре да обсъдите това с гинеколог и да се види какво е състоянието на вашата репродуктивна система и особеностите на нейното функциониране, както и нивото на яйчниковия резерв. Важно е тов а да се направи преди 25-годишна възраст. 

Не се карайте пред детето – съсипвате здравето му!

"Факт е, че плодовитостта зависи от генетични фактори и от влиянието на външната среда през детството и пубертета. За съжаление около 1% от жените до 25-годишна възраст имат намален яйчников резерв, съответстващ на късната детеродна възраст.

В същото време външно това не се проявява по никакъв начин и ако непосредствените планове на жената включват да има дете, тогава всичко ще се получи. Ако тя обаче отложи създаването на семейство, тогава е под-обре да прибегне до криоконсервиране на яйца в клиника за IVF.

В противен случай след няколко години функцията на яйчниците й рязко ще намалее и ще възникне проблемът с безплодието. За съжаление този проблем съществува", казва гинеколожката./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Hare Krishna

Hare Krishna 15.08.2022 6:54

Те днешните моми обичат да чупят различни пиш.ки да пробват различни ху.ймета размерчета поне до 30, пъ после да мътят искат да видят колкот се може повече уйове

българин

българин 15.08.2022 8:30

Глупава статия,целяща оправдаване на женския егоизъм.Българката ВЕЧЕ не иска да е майка.Дотам стегнахме в извращението.Посре се чудим,защо се топим като нация.Вижте "индианките" как раждат по 7-8 деца,без да се интересуват,коя е най-благоприятната възраст.