logo

Това е перфектната възраст за раждане на дете

Това е перфектната възраст за раждане на дете

Оказва се, че първото даване на живот влияе върху дълголетието ни

Планирането на бременност е една страшно отговорна задача. Въпреки че понякога това ни изненадва, в други случаи даването на живот е мечта и блян за всяка жена.

Някой иска да бъде млада майка и вече на 40 години да стане баба, а друг иска да отдели време за кариера или да натрупа достатъчно ползи и знания, които могат да бъдат предадени на дете.

Майка бие тревога: Видите ли такава линия, веднага идете на лекар, преди да е станало най-страшното СНИМКА

Но наскоро учените завършиха едно от изследванията си и казаха, че първото раждане е пряко свързано с продължителността на живота.

Кога да родя?

Преди 10 години всички казваха, че колкото по-рано родиш, толкова по-добре за теб и за детето, защото тялото е младо и ще се справи с всичко. Нормалната възраст за раждане на първо дете бе на възраст 18-25 години.

След това тя стигна до 28 години, а след това се премести малко повече до 30 години. Бременните жени над 30-годишна възраст обаче в нашите болници често се наричат ​​стари.

Майка изпробва хитър трик от мрежата върху 2-г. си момиченце и ето какво се случи ВИДЕО

Но наскоро изследователи от португалския университет Коимбра заявиха, че жените, които раждат за първи път на 30 години или повече, живеят по-дълго. Те сравняват очакваната продължителност на живота на жените, родили на 20 години, и тези, които имат дете след 30 години.

Най-важното заключение, постигнато от учените, е, че колкото по-късно раждате детето си и изживявате щастливо младостта си, толкова по-дълго живеете после.

Също така, жените, които са родили първо дете на възраст над 30 години, са по-малко чувствителни към сенилна деменция.

Някои психолози и социолози вярват, че майките след 30 години имат по-стабилна психика, така че нервната им система страда по-малко. Други казват, че закъснелите майки са по-успешни и образовани, за да могат да си позволят качествен начин на живот, който отново засяга дълголетието.

Смятаме, че всичко е много индивидуално. Трябва да раждате, когато се чувствате готови за това. И възрастта няма значение, най-важното е, че здравето позволява. Разбира се, възрастовите граници са се изместили отдавна. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Нина

Нина 19.09.2021 16:49

Зачеването си е късмет. Важното е да сме двама.... Във веселите и трудни моменти.