logo

За нищо на света не давайте мед на детето, ако не е навършило…

За нищо на света не давайте мед на детето, ако не е навършило…

Преди да захраните малчугана с тази храна, то трябва да направите нещо много важно

Безспорно всеки родител иска само най-доброто за своето дете. Това се отнася за всяко едно отношение – емоционално, физически, финансово и т.н.

Още от първите минути живот на мъничето майката и бащата правят само най-доброто на малкото човече. Всеки родител знае, че е много важно как и с какво се хвани бебокът.

„Да, захранването на всяко дете е много важно и трябва да знаете в кой момент каква храна може и не може да давате на детето си“, каза педиатърът-гастроентеролог д-р Евгения Сухачевская.

В конкретния случай тя предупреди родителите, че не може просто ей така да дадат на мъничето си да вкусят мед.

„Има точен период от възрастта на детето, в който може да му дадете да вкуси мед за първи път“, уточни тя.

„Най-подходящата възраст за първо запознаване с меда е три години, но само ако детето не е алергично“, категорична е д-р Сухачевская.

Медът се счита за много полезен продукт, тъй като съдържа много елементи, от които тялото се нуждае. Те са особено важни за детския организъм. Медът е необходим за укрепване на имунната система, а и намалява възбудимостта. Той също така насърчава усвояването на калций.

„Трябва да се дава с повишено внимание на малки деца. Ако преди това са забелязани алергични реакции към други продукти, тогава си струва да отложите консумацията на мед“, предупреди педиатърът-гастроентеролог.

Д-р Сухачевская подчерта, че не се препоръчва да се дават храни, богати на фруктоза, на деца под тригодишна възраст, защото може да се появи предразположеност към диабет. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Аlex

Аlex 15.12.2022 10:29

Майната ви...За едно изречение изписани две страници.Когато може да се отбележи като кратко съобщение,пък доводи и лекарски заключения всеки може да достигне с конкретни разговори.

firiana

firiana 15.12.2022 17:31

i kwo az na moeto dadoh na 1 g po malko i si4ko e ok

Янина

Янина 18.12.2022 17:58

И двамата ми сина отраснаха с биберон, потопен в чашка с пресен мед. Тогава пък се считаше, че медът е много полезен, а и на бебетата харесваше сладкият биберон. Проблеми нямаше.

Пейчо Димитров

Пейчо Димитров 20.01.2023 23:48

И двете ми деца от бебета получаваха солидна доза от мед.Разбира се не с лъжица,а чрез биберона.Щом заплачеха топех върха на биберона в чист натурален мед след което заспиваха спокойно.Станаха здрави момчета!