logo

Зловещо: Майка изпадна в шок - роди дете без лице в клиника на ужасите

Зловещо: Майка изпадна в шок - роди дете без лице в клиника на ужасите

Навсякъде има лекари, които са много нехайни в работата си

В продължение на 9 месеца бременните преминават през какви ли не изследвания. Те се консултират с различни лекари и правят десетки тестове.

Всичко това се прави, за да се идентифицират патологиите на плода още в ранен етап, ако има такива.

За нищо на света не искайте това от детето си, ще съсипете живота му!

Ако те са твърде сериозни и несъвместими с живота на детето, тогава, колкото и трагично да звучи, жената ще трябва да направи аборт по медицински причини.

Тази практика се прилага по цял свят. Навсякъде обаче има лекари, които са много нехайни в работата си.

В Португалия например в момента се води разследване за качеството на медицинската помощ, предоставяна от гинеколога Артур Карвальо. Причината е раждането на дете със сериозна аномалия в развитието – то няма лице.

Никол Кидман се оказа много строга майка! Забранила е на дъщерите си да...

Буквално момчето няма очи, нос и частично липсва череп. Такива патологии са ясно видими на ултразвук, но...

Д-р Карвальо работи в частна клиника повече от една година. Всичко е било наред с лиценза му, тъй че бъдещата майка му се е доверила напълно. Тя три път е ходила при него на ултразвук.

„Всичко върви добре, абсолютно здраво бебе”, всеки път казвал той.

На четвъртия ултразвук жената решила да посети и друга клиника за всеки случай, където да се подложи на 3Д сканиране. Експертите там обаче заподозряха, че нещо не е наред с плода й.

Казаха й че бебето има проблем с лицето и е добре да се обърне към гинеколога си, който наблюдава бременността. Алармираната жена сторила точно това, тя взела резултатите от ултразвуковото изследване и се върнала към лекаря си. Той обаче отново я уверил, че всичко е наред.

„Бебето току-що се е притиснало до стената на матката, и това е причината да се получи такова странно изображение”, успокоил лекарят пациентката.

Това не е странно изображение. Но родителите на Родриго, така нарекли детето след раждането, научили всичко едва след като той се появил на бял свят.

8 вълшебни фрази, с които ще постигнете чудеса с детето си

Лекарите даваха само няколко часа живот на новороденото. С такива патологии като неговата децата не живеят дълго. Две седмици по-късно Родриго все още беше жив благодарение на системата за поддържане на живота.

Родителите на момчето подали жалба до прокуратурата.

Тогава се оказало, че вече имало няколко оплаквания. Една от бившите му пациенти родила момиче с обезобразено лице, деформирани крака и сериозно увреждане на мозъка. В продължение на няколко години детето претърпяло серия операции, но до осемгодишна възраст не може да ходи или говори.

Друга майка каза, че поради вродени аномалии детето й умира няколко месеца след раждането.

Лекарят уверявал и двете, че всичко с децата им е наред.

Всеки път исковете на потърпевшите били отхвърляни, а лекарят оправдават.

Този път обаче родителите имат надежда, че лекарят все пак ще бъде наказан. Техният случай е предизвикал огромен обществен отзвук.

Доктор Карвальо вече с спрян от работа, но той може да се върне отново в кабинета си, ако съдът и този път отхвърли иска и го признае за невинен. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!