logo

8 неща от гардероба, с които винаги ще изглеждате безвкусно

8 неща от гардероба, с които винаги ще изглеждате безвкусно

Светът на модата не спира да ни шокира. Световните дизайнери не спират да ни изненадват с все по-смели и провокативни модели.

Съчетаването на несъчетаемото и смесването на стиловете вече не е новина за нито една дама. Но има и модни правила, които не трябва да се пренебрегват в никакъв случай. 

Специално за вас сме съставили списък на 8 най-обикновени вещи от гардероба ви, които могат да бъдат много коварни!

Балеринки с делови костюм

Този тип обувка прави глезените ви да изглеждат много по-дебели. В повечето случаи с тях краката ви изглеждат като широки колони. Това е особено неуместно при деловия стил, който предполага повече елегантност. Така че по-добре заложете или на обувки на ток, без значение дали ще е висок, или по-нисък. 

Дълга тениска върху дънките

 

Дълга тениска по тялото върху дънките прави силуета ви да изглежда прекалено издължен, а в комбинация с къси панталонки ставате двойно по-несъразмерна. Ето защо е най-добре да я запашете в дънките. А ако това не е вашият вариант, най-добре облечете модел със свободна кройка.

С голяма чанта на важно мероприятие

Обемните чанти отдавна си спечелиха любовта на всички дами. Те могат да се носят не само в ежедневието, но и когато имате делова среща. Но да отидете с нея на ресторант или бар... По-добре спрете избора си на някой по-компактен модел, за да не изглеждате смешно!

Боти и къса пола

Ботите много рядко стоят добре с къса пола. Визуално подобен модел обувки прави краката да изглеждат по-къси. Ефектът се подсилва още повече от късата пола. С нея най-добре се съчетават класическите обувки на висок ток, а в студеното време - ботушите. 

Широки дрехи - няколко и наведнъж

Когато облечете няколко широки дрехи наведнъж, ще скриете онези части от тялото си, които би следвало да бъдат подчертани (талия, бедра, гърди). Затова, когато много ви се иска да облечете нещо по-свободно, по-добре уравновесете нещата и гледайте другите дрехи да са по тялото ви. 

Чорапогащи в комбинация с къси панталони

Късите панталонки са дреха, която се носи през лятото и не предполага никакво допълнение. По-добре е да си стоят в гардероба, когато навън е хладно, отколкото да изглеждате нелепо, обувайки под тях плътни, блестящи или всякакви други чорапогащници.  

Обувки, които са по-големи от размера, който носите 

 

Големите обувки стоят безвкусно. Най-доброто време за купуване на обувки е първата половина на деня, когато краката ви все още не са отекли. Тогава ще изберете и точния размер, който съответства на ходилото ви.  

Дънки, които не стоят по тялото ви

Дънковата материя се отпуска. Ако при първата проба дънките ви стоят свободно, съществува опасност с времето да спрат да подчертават достойнствата на фигурата ви и да направят така, че тялото ви да изглежда безформено. Винаги купувайте дънки, които малко ви стягат. Така по-дълго ще запазите добрия им външен вид. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай