logo

Дрехите, които едно миньонче не трябва да облича за нищо на света! (СНИМКИ)

Дрехите, които едно миньонче не трябва да облича за нищо на света! (СНИМКИ)

Не искаме да обиждаме високите дами, но... Ниските момичета изглеждат повече от прекрасно. Само си спомнете великолепната Кайли Миноуг (155 см). Или пък Салма Хайек (157 см), Шакира (150 см), сестрите Мери-Кейт и Ашли Олсън (155 см), Мадона (158 см) и куп други знаменити миньончета. 

Кой каза, че ниският ръст е недостатък? Много момичета се гордеят с размерите си и се стараят да ги подчертаят по всякакъв начин. Друг е въпросът дали го правят правилно. 

Стилистите съветват ниските момичета да се отнасят много внимателно към избора на дрехи и предлагат няколко "рецепти", които ще им помогнат визуално да издължат силуета си. 

5 урока по стил и елегантност от датската Кейт Мидълтън (СНИМКИ)

Дрехите за дамите, които са по-ниски от 160 см., задължително трябва да подчертават красотата на малкия ръст.  Голяма част от съветите по тази тема се свиждат до едно: как с помощта на дрехите да изглеждате по-висока. V-образни деколтета, вертикални геометрични принтове, обувки на висок ток...

Риана пусна супер секси бельо, с което всяка жена ще подлуди мъже си (СНИМКИ)

Обърнете внимание и на аксесоарите, защото понякога именно те правят образа. Дребните жени трябва да използват дребни детайли. И да избягват кожените украшения, защото те прибавят килограми към фигурата! 

Що се отнася до прическата, тя не трябва да бъде твърде обемна, защото ще направи главата ви да изглежда твърде голяма. Най-добре е да изберете къса подстрижка или такава със средна дължина. 

От jenata.blitz.bg проучихме много внимателно всички съвети на стилистите и днес ще предложим на вашето внимание най-работещите.   

Забравете за дрехите овърсайз или се научете да ги носите както трябва 

Всички сме наясно, че едно момиче може да изглежда много крехко и секси, ако облече обемна блуза, яке или палто. Тук обаче има едно голямо НО - ако е високо над 160 см. и носи обувки на висок ток.

Тайната на Мелания Тръмп е разгадана! Първата дама на САЩ изглежда винаги безупречно благодарение на... (СНИМКИ)

Всички, които са под тази височина, е по-добре да забравят за модерния овърсайз! По-големите дрехи прибавят още по-голяма тежест на силуета и намаляват ръста. 

Избягвайте черните дрехи

Ако сте по-ниска, е добре да забравите за черния цвят. Той не се препоръчва за ниски момичета, защото приземява.

Американска компания разкри цвета, който ще властва през 2019 година (СНИМКИ)

Избирайте смело измежду останалите тъмни нюанси: кафяво, бордо, лилаво, сиво.

Монохромен образ - да, контрастен - не 

Дизайнерите смятат, че е по-добре ниските момичета да се обличат в едноцветни дрехи или пък да са в един цвят от главата до петите. Контрастните цветове разделят фигурата на отделни части и малкият ръст моментално се набива на очи. 

Висока талия - да, ниска - не

Високата талия на панталоните удължава краката и издължава силуета. Затова смело кажете "да" на високата и "не" на плитките панталони, които правят краката ви да изглеждат още по-къси! 

Избирайте вталени рокли 

Вталените рокли са много подходящи за всички ниски дами. Те стоят много добре на стройната им фигура (разбира се, ако правилно сте подбрали бельото си) и визуално ги правят да изглеждат по-високи.

Всеки ден от седмицата си има свой цвят! Ето как трябва да се обличате, за да не се отървете от късмет

В случай че сте си харесала свободна рокля, но сте под 160 см., е най-добре да си я избиете от главата. Това ще бъдат най-лошо похарчените пари в живота ви!  

Никакви мини поли

Най-подходящи за жените с нисък ръст са полите и роклите с дължина малко под коляното. Към минижупите трябва да се отнасяте много внимателно и да ги носите само с обувки на висок ток. В противен случай рискувате да изглеждате като принцесата на гномчетата. 

"Да" на класическия прав панталон 

Класическият прав панталон със средна ширина може да помогне да прибавите няколко сантиметра към ръста си. Що се отнася до широките модели тип пола панталон - най-добре забравете за тях. Те ви правят да изглеждате още по-ниска.  

Роклите, с които през 2019 г. ще сте безумно секси, стилни и красиви (СНИМКИ)

Същото се отнася и за дънките. Изберете прост, леко стеснен модел. Бойфрендки и други подобни торбести джинси определено не са за вас!  

Никакви туники! Да живеят късите топове!  

Колкото и да ги харесвате, е добре да знаете, че туниките не са подходящи за ниски дами. По-добре е да облечете някаква къса блузка или пък кроп топ.  

Наблягайте на късите сака и жилетки 

На миниатюрните дами препоръчваме да залагат на миниатюрните сака, които завършват малко под талията.

Най-модерните цветове в косата през 2019 г. ще са... (СНИМКИ)

В никакъв случай не се изкушавайте да обличате актуалните в последно време дълги жилетки. Те ще ви направят да изглеждате още по-ниска. А вие не искате това, нали?

Палто до коленете  

В късна есен и ранна пролет дребните дами е добре да спрат избора си на елегантните палта до колената и да избягват дългите модели.  

Забравете за дебелите колани на кръста  

Стилистите непрекъснато съветват миньончетата да подчертават талията си с коланче. По такъв начин, по думите им, те ще изглеждат по-високи. Тук отново има едно НО - ако сте под 160 см., избягвайте широките колани, защото с тях ще постигнете обратен ефект! 

Никакви хоризонтални райета  

Дрехите с вертикални ивици с всякаква ширина и цвят са идеални за ниските дами. Те не само удължават силуета, но и ви правят по-слаби. А за хоризонталните райета е най-добре да забравите, защото намаляват ръста и разширяват фигурата. Едва ли има жена, която иска да изглежда още по-ниска и дебела!

Обувки на висок ток - да, но не и с каишка около глезена! 

Най-подходящите обувки за вас са изчистен модел в телесен цвят. Те не само удължават краката, но и са подходящият завършек на всеки един тоалет. 

Мъжете направо си губят ума, когато видят жена, облечена с...

Един съвет: не правете грешката да обувате масивни обувки с огромен ток: на ниски момичета те изглеждат страшно нелепо. 

"Не" на ботушите до коляното 

Ботите подхождат много повече на едно ниско момиче, отколкото високите ботуши. 

Забравете за огромните дамски чанти!

Със сигурност не можете без огромната си дамска чанта, в която сте събрали куп ненужни вещи.

Как носите чантата си? Отговорът ще разкрие всички тайни на вашия характер (СНИМКИ)

Но е добре, ако не сте особено висока, да ходите с по-малки чанти. В противен случай ще изглежда, че сами можете да влезете в чантата си. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай