logo

Направо не е за вярване какви ги свърши Деси Радева пред Елизабет II: Изкопира Тереза Мей, а после... (СНИМКИ/ВИДЕО)

Направо не е за вярване какви ги свърши Деси Радева пред Елизабет II: Изкопира Тереза Мей, а после... (СНИМКИ/ВИДЕО)

По време на аудиенцията на президента Радев при кралица Елизабет II са били разменени подаръци. Те са част от протокола на събитието и се дават в знак на уважение.  

Държавният глава е занесъл на кралицата икона на Света Богородица от 18 век.

Съпругата му Десислава Радева също е направила подарък – брошка от сребро и камъни „Сваровски”. Идеята е на дизайнерката Ина АссА. Орнаментите на брошката са вдъхновени от народните хора и ръченицата.

„Идеята за хорото е именно затова, че се държите за ръце или пък сте в една общност като социално събрание. Аз видях този мотив върху една покривка, нещо толкова обикновено на пръв поглед, може да бъде вдъхновение за нещо съвсем различно, а именно за тази брошка”, коментира дизайнерът Ина Асса пред Нова телевизия.

В същото време много българки обърнаха по-специално внимание на облеклото на Деси Радева и Кралицата.

Президентската съпруга използва комбиниран поздрав на срещата с кралската особа. Тя се здрависа с обитателката на Бъкингамския дворец и същевременно направи реверанс, както се очаква от дамите, които се срещат с Елизабет II. Този тип поздравяване е много любим на британската министър-председателка Тереза Мей. Тя винаги използва тази комбинирана техника при среща с главата на монархията.

Кралицата бе широко усмихната в изчистена розова рокля в типичния ѝ стил. Двете дами бяха с черни обувки със средна височина и черни чанти, като Радева бе избрала кадифен клъч.

Той бе съчетан с тънкия колан, който преминаваше през кръста на първата дама на България и рокля в кралско синьо със 7/8 ръкави и дължина малко под коляното. Косата на Радева бе прибрана в семпло кокче на врата.

Коментирай

ВУТЕ

ВУТЕ 19.10.2018 8:09

Тая груба брошка от алпака ли е?

Гоце

Гоце 19.10.2018 8:32

Баба ти е мъж! Разбра ли Брошко!

Dimyat

Dimyat 19.10.2018 8:45

Прекрасна дама е Деси Радева. ГЕРБаджииските грозници само могат да и завиждат( Беновска, Цачева, КараКВАЧкова и т. н.)...

БоКо

БоКо 19.10.2018 9:23

Завиждам му на Президента Радев за мн.добрия английски език. Де да можех и аз да говоря така. Но ще се науча и вече няма да ходя с преводачи.

Ганя

Ганя 19.10.2018 9:23

Нещо много ми е познато...а спомних си Мисия Лондон, а къде са патките?

qwerty

qwerty 19.10.2018 11:25

Елбетица - символ на времето и кръговрата на живота.

linz

linz 19.10.2018 11:31

Стегни Дупето Без Упражнения !Лесно и Бързо поддържане на теглото за мързеливки http://bit.ly/2EJ30d5

въпрос

въпрос 19.10.2018 11:41

Защо да е копирала Мей? ТТова е протокол . Изисквание . Иначе де да можех и аз да говоря така Английски както БГ президент и да имах неговата диплома на английски . Браво .

Райка

Райка 19.10.2018 15:07

Криво седи право съди. Не съм й фен на нашата президентша, но нямам ама никакви забележки нито за поведение, нито за тоалет, нито за прическа.БРАВО най после стил, визия и поведение.