logo

3 неща, които само образованите хора правят щом са на гости

3 неща, които само образованите хора правят щом са на гости

Когато човек е семеен животът му тръгва в съвсем неочаквани насоки и това си личи по много начини и в много обстоятелства

Българите обичане да се събираме на богати трапези и с големи компании. Правим го с повод и без повод. А има ли празници – е, тогава е повече от задължително или да отидем някъде на гости или самите ние да посрещнем гости у дома.

Е, в това няма нищо лошо, но мнозина от нас не спазват общоприетите норми за това как трябва да се държим, ако сме в чужда къща.

Но да оставим това на страна. Сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за друг много интересен детайл в това да имаме или да сме на гости. Знаете ли, че много лесно може да познаете дали гостът ви е обвързан или не (ако разбира се не знаете това предварително).

Оказа се, че има точно три неща, които само обвързаните личности правят щом отидат някъде на гости.

Ето кои са трите неща, които издават, че госта има половинка:

Опитват се да бъдат полезни
Като правило домакинът самостоятелно подрежда масата и се грижи за гостите и за това чашите и чиниите им да са пълни и на време раздигани от масата. Всеки, които живее с някои друг знае колко е досадно цялото това суетене около много хора и заради това само обвързан човек ще предложи помощта си на домакина.

Грижа за децата
Само обвързаните хора с деца преди да отидат някъде на гости говорят с отрочетата си (без значение дали са на 5 или на 15 години) за това как трябва да се държат те в чуждия дом. Много често (за съжаление) този разговор се води и по време на визитата. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още мно

Тръгнете навреме
Според правилата за добро поведение и впечатление е важно не само да пристигнете на време, когато сте поканен в нечий дом, но и да знаете кога да си тръгнете. Всеки семеен човек знае колко е неприятно да иска да почисти след гостите си и да си легне след цял ден, прекаран в приготовления, но гостите му да не тръгват. Именно заради това семейните личности знаят кога е подходящо да си тръгнат. Виж несемейните – е, за тях нощта е вечно млада и неангажираща. 

Коментирай

123

123 29.04.2021 21:30

Само женените ли са образовани?...

иванова

иванова 30.04.2021 14:05

от заглавието и текста понего не става ясно за ОБРАЗОВАНИ или ОБВЪРЗАНИ хора става дума?????????

Абе

Абе 01.05.2021 9:43

Авторът на този материал трябва спешно да се самоубие.

На гости

На гости 01.05.2021 18:13

Пак дистанция ,от 1.5 м ,та като се, другите да , могат да , сложат маските и противохазите.