logo

Четири навика, с които ще натрупате много пари

Четири навика, с които ще натрупате много пари

Когато разходите надвишават приходите, става необходимо да задлъжнеете

Ниският стандарт на живот често е резултат от неспособността за правилно управление на средствата. Съществуват четири финансови правила, които винаги е полезно да имате предвид.

номер 1. Трябва да харчите по-малко, отколкото печелите. Живейте според възможностите си. Когато разходите надвишават приходите, става необходимо да задлъжнеете. И това е пътят към бедността.

номер 2. Необходим е финансов резерв. Особено в трудни моменти. Отделете скривалище, за да имате винаги пари за непредвидени разходи. Да живееш от заплата от заплата, оцелявайки в края на месеца, е истинска крайност.

Номер 3. Преди да купите, е важно да вземете предвид не само цената на артикула, но и разходите за неговата поддръжка. Някои неща изискват специална деликатна грижа, ремонти, подобрения - това са бъдещи разходи, които се абонирате, когато купувате такова нещо. Пресметнете ги предварително и ги съпоставете с вашите възможности, като имате предвид правило номер 1.

Парите ще потекат към вас като реки, направите ли това пред огледалото

Номер 4. Заемите са последна мярка. Струва си да получите заем в три случая: за закупуване на жилище, за инвестиране в бизнес, който ще носи доходи, и за лечение. Купуването на автомобил на кредит е оправдано, ако ви помага да печелите пари. Същото важи и за закупуването на оборудване.

В други случаи се опитайте да се задоволите със собствените си спестявания. Не вземайте кредит за отдих и развлечения, сватби, домакинска техника, дрехи.

И ако вече сте взели заем, то не вземайте втори, докато не се справите с първия. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мунчо юмручето

Мунчо юмручето 01.08.2022 1:18

То много лесно така това не правете онова не правете

Господин х

Господин х 02.08.2022 10:55

С една дума живейте като скотове и умрете като такива някой друг ще ви харчи парите докато пирува.

Недкова

Недкова 15.03.2023 18:36

Глупава статия! Много хора с нисък стандарт си правят добре сметката, плащат си навреме таксите и се лишават понякога от нещо! Основният проблем, за да не спестяваш, са ниските доходи, а не неразумното харчене!

Номер 5

Номер 5 16.03.2023 7:54

Осигурете си още един източник на доходи, допълнителна работа например.

шес

шес 16.03.2023 9:47

Има само една точка и тя се нарича СПЕСТЯВАНЕ