logo

Откакто приятелка ми каза защо носи орехи в чантата си, започнах да го правя и...

Откакто приятелка ми каза защо носи орехи в чантата си, започнах да го правя и...

По думите й, те били много ценен дар от природата и вършели истински чудеса

Дамската чанта е истинска съкровищница. В нея може да се намери абсолютно всичко. Въпреки това останах доста изненадана, когато видях в чантата на най-добрата си приятелка няколко ореха. 

Раздирана от любопитство, бързо я попитах защо ги носи със себе си. Тя ми отговори, че орехите били много ценен дар от природата и не излиза никъде без тях.

След като разбрах защо, веднага сложих няколко в чантата си. И сега ще ви разкажа защо е добре и вие да го направите.  

Всяка жена трябва да има този талисман в чантата си

Съвременният живот е изпълнен с много стресови ситуации. За съжаление, много от нас не взимат своевременни мерки за борба със стреса. А моята приятелка се справя с него с помощта на орехите. 

Източната медицина разглежда човешкия организъм като единна система, в която всичко е свързано. Китайските лекари смятат, че благополучието ни зависи от движението на енергията на живота на Ци, както и от баланса на мъжката енергия Ян и женската Ин.

Ако обменът на енергия е нарушен, това със сигурност ще се прояви под формата на неразположения и заболявания.

11 неща, които ще ви избавят на момента от популярните женски проблеми

Източната медицина препоръчва винаги да носите по два орехи със себе си. С тяхна помощ ще се освободите от нервното напрежение. Трябва само да ги хванете с ръце и да си направите един лек масаж на дланите.  

Процедурата отнема точно 2 минути!

По дланите ни има активни точки, които отговарят за дейността на вътрешните органи. Ако ги натискаме, може да се отървем от различни заболявания, дори и да се справим с излишните килограми! 

Щастливите хора са наясно с тези 4 ритуала и не спират да ги прилагат!

За да се отпуснете бързо, във всяка ръка вземете по два ореха и започнете да изпълнявате с тях кръгови движения. Сложете ореха върху активната точка, разположена на вътрешната повърхност на китката, в ямката между сухожилията.

След това леко го натиснете с дланта на другата ръка и направете няколко кръгови движения. 

Според източната медицина ефективността на упражнението се крие във факта, че психическото състояние на индивида се контролира не от главата, а от вътрешните органи.

Например енергията пребивава в белите дробове, духът - в черния дроб, умът - в сърцето, желанието за изпълнение на някоя задача - в бъбреците, а волята - в далака.

Тези сънища са първия сигнал, че имате някакви здравословни проблеми

В стресова ситуация масажът с орехи може да бъде истинско спасение. Струва си да се разсеете само за няколко минути, за да обърнете внимание на състоянието на душата си и да си починете от ежедневния ритъм.  /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай