logo

7 причини жените да изневеряват

7 причини жените да изневеряват

Мъжете губят позиции по тази линия, но дали това е добра новина?

Кой изневерява по-често – мъжете или жените? Всички ще си кажат, че въпросът е риторичен и това са представителите на силния пол.

Жена е измислила необичаен начин да отмъсти на бившия си любовник

В последните десетилетия това е така. Проучвания обаче показват, че средно 20% от мъжете изневеряват, в сравнение този процент при дамите е 13.

В американско проучване от 2018 година обаче психолозите открояват няколко нюанса. Първо – броят на жените, решили да изневерят се увеличава и второ – това най-често са дами на възраст между 18 и 29 години.

Попиляха Виктория Бекъм заради рокля на Мегън Маркъл СНИМКИ

Зрелите жени нямат много време, докато неспокойните мъже продължават да „вършеят“.

Какви обаче са причините една жена да реши да изневери на мъжа си. Експертите установиха 7 основни причини дамите да решат да се разнообразят.

1. За секс

Ако някой ви каже, че мъжете изневеряват заради плътски страсти, а жените заради романтика, то може да се изсмеете в лицето на този човек.

„Жените, подобно на мъжете, ценят добрия секс и лесно могат да изневерят с някой, който ги възбужда“, казва секс терапевтът Тами Нелсън от Ню Йорк.

2. Поради недоволство от връзката

Проучване показва, че това е втората най-популярна причина за изневяра от страна на жените. Дори, ако любовта все още трепти, жени, която е уморена от настоящите си отношения (кавги, скука, битовизми, финансови проблеми), ще потърси обект за флирт настрани.

Една любовна връзка добавя адреналин в живота на жените.

3. Грешка

Нещо просто се обърка. Събитията са се развили по прищявка на съдбата или просто дамата е била стабилно почерпена. Каквото и да е, просто обстоятелствата са такива, че тя да се предаде и оправдае пред приятелките си. Много дами действат импулсивно и след това съжаляват.

4. Жажда за интимност

Физическата или емоционалната близост са основни нужди, които всеки един човек желае да задоволи. Ако една жена не получава достатъчно интимност в настоящата си връзка, а някой се върти наблизо и е готов на тази близост, шансовете за взаимно привличане се увеличават значително.

5. Да се почувстват желани

И жените, и мъжете изневеряват, защото искат да се чувстват обект на нечие желание, любов и обожание. Липсата на внимание в една връзка тласка дамата в прегръдките на друг. Трудно е да се пренебрегнат любезностите, комплиментите и истинската страст, независимо от семейните ценности.

6. Ниско самочувствие.

То също може да мотивира една дама да потърси емоции извън връзката си. „Ако половинката й е скъперник, лесно даващ критика и рядко даряващ с разбиране, то една жена неминуемо ще се впусне в романс“, казва сексоложката.

7. Защото иска развод.

Понякога изневярата е скрит манифест, че жената е готова да прекрати съществуващата си връзка, но й е трудно да обяви решението си. Това поведение е несправедливо спрямо партньора, въпреки че е разбираемо от психологическа гледна точка.

Понякога изневярата просто отбелязва спешната нужда от промяна в настоящите отношения.

„Изневярата е разрушителна, но не означава непременно края на двойката и понякога дава импулс за промяна към по-добро“, казва секс терапевтът./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!