logo

Мъж се опита да обясни разликата между вагина и вулва, отнесе стотици подигравки (СНИМКИ 18+)

Мъж се опита да обясни разликата между вагина и вулва, отнесе стотици подигравки (СНИМКИ 18+)

Преди дни „Гардиън” публикува материал – „Аз и моята вулва”. В статията са поместени снимките на над 100 вулви. Тази разработка обаче събра милиони противоречиви коментари, а един мъж буквално взриви мрежата с думите си.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме цялата истина за женските оргазми и какво чувствам дамите по време на секс. Споделихме ви и анализа на една гинеколожка, която шокира с думите си, че съществува „зимна вагина”.

Днес ще ви разкажем за скандалния дебат, който се заформи в интернет относно това какво е вулва и какво вагина.Статията на „Гардиън” е споделена в „Туитър” и има милиони харесвания. Един от коментарите на потребителите обаче успя да привлече вниманието на всички останали. Той възроптал срещу материала от вестника и отсякъл, че изображенията на снимките не са вулви.

Пол отговорил на вестника под публикацията в „Туитър”, като написа: „Правилната дума е вагина”.

Той обаче не спря дотам, а започна да обяснява каква е разликата между вагина и вулва. Коментарът му вече има над 1,5 милиона отговора, като много от тях критикуват мъжа и му обясняват, че той не е прав. Други пък толерират „мъдростта му”.

Пол отвърна на обвиненията и продължи да се обяснява: „Аз правя фактически твърдения и искам да покажа на хората как трябва да говорят за интимните си части”, заявява той. Пол дава и пример – „Ако една бременна жена говори за бебето в корема си, няма да го нарича „плод”. Плодът е технически термин, подходящ за научния контекст. Дори лекарят не ви пита „Бихте ли искали да видите „плода”, а ви предлага да ви покаже ‘бебето” в корема ви’, защитава се той.

Коментарите под думите му са най-различни, като някои дори иронично му се подиграват: „Представете си го този как спори с жена си как се наричат частите на тялото й”, пише потребител на социалната мрежа.

Друг пък пише:” Пол, скъпи, моят 12-годишен син знае, че това е вулва. Успокой се и прочети малко книги по биология”

В дискусията се включи и експерт: „Здравейте, аз съм гинеколог и международен експерт по вагината и вулвата. Това са вулви. Хората трябва да се научат да разграничават двете неща.”

Вулвата (на латински: vulva; вулг. „путка“ или „пичка“) е съвкупност от първичните външни полови органи на жената. В повечето случаи се имат предвид въпросните органи при човешки същества, но вулвата присъства като част от половата система на всички бозайници.

При хората, вулвата включва срамното възвишение, срамните устни, клитора, преддверните луковици, влагалищното преддверие, бартолиновите и скениевите жлези, пикочния и вагиналния отвор. Други характеристики на вулвата са срамната цепка, мастните жлези, урогениталния триъгълник (предната част на перинеума) и срамното окосмяване.

Влагалището, познато още като вагина (на латински: vag̀ina, c̀olpos), представлява куха мускулеста тръба, която свързва матката с външните полови органи, осигурява евакуацията на менструалната кръв и подсигурява депонирането на семенната течност след полов акт. Също така то е част от меките родови пътища, през които минава новороденото при раждане.

А вие какво мислите, правилно ли вестникът е използвал думата "вулва" или Пол е прав, че това е само дума в научната сфера, а е по-подходящо в материала им да пише "вагина"?/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

аз  съм  ВЕСКА

аз съм ВЕСКА 14.02.2019 10:16

АЗ СЪМ ПРИТЕСНЕНА ОТ ЗАМРЪЧКВАНЕТО НА ВУЛВИТЕ И ТРУДНО ОТКРИВАМ МОЯТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ КЪМ ФОРМИТЕ ...КОЕТО Е НЕПРАВИЛНО .АКО БИХ Я СРАВНИЛА НЕОДОБРИТЕЛНО ,БИХ Я РАЗКРАСИЛА С ПЛАСТИКА .ОБИЧАМ КРАСИВИ ПОДАРЪЦИ ...СЪЩОТО И ОЧАКВАМ ...

Васи - горд гей трето поколение

Васи - горд гей трето поколение 14.02.2019 18:55

Вулва, вагина каквото и да е му се вика путка или пиче. Аз не съм виждал от доста време, не ме интересива как се казва.

ДЯДО КАРАКОЧ

ДЯДО КАРАКОЧ 14.02.2019 19:10

А,беее,и на кралицата и на магарицата е все една.Наречете я както щете,/вулва или вагина/няма да сбъркате.А ние си имаме красива,звучна дума за това.Няма да я пиша,защото всички е знаем.Хайде наздраве,че е Трифон Зарезан и се обичайте,защото е и Свети Валентин.

Дарвине Дарвине...

Дарвине Дарвине... 14.02.2019 19:13

... това е върха на еволюцията - спора вагина ли е вулва ли е ... браво , човешката сган е просперирала значително !!!

Знайко

Знайко 15.02.2019 1:53

Има още едно име, и то е Плевнелиев.

ANDO

ANDO 15.02.2019 7:48

imeto nema znaçeniye ....vajnoto e da da vırşi rabota...

КЪНЧО

КЪНЧО 15.02.2019 16:09

Не се привличам от първичните външни женски полови органи наречени на латински вулви. нито пък ме привличат и вагините им. падам си като юноша по мъжки дупета.

fedor

fedor 15.02.2019 16:15

ако ти е омръзнало да ти викат шамандура,буца,тлъстата,цоцолана,дебелата,пълничката ,вземи си това гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2kqNpXz

бай Гъдю

бай Гъдю 16.02.2019 9:08

Тя много чаркове имала тази .утка ...

Asesino

Asesino 16.02.2019 9:36

А путката на олигофрена Ивайло Крачунов се нарича "анус", и е предназначен само за сондажи от високопоставени представители на ГЕРБ и лично от другаря Ганьо Борисов.

Котаракът Еркюл

Котаракът Еркюл 16.02.2019 12:26

Думите са синоними на едно и също нещо.

dedavi

dedavi 17.03.2021 14:18

тъй като едното е подмножество на другото, те не са синоними и технически не са еквивалентни. Неоспорим факт е, че повечето жени не правят разлика между това дали ги боли коремът или стомахът, мене ма боли обаче уя и ви сера на тъпите путки