logo

Сестрите Кардашиян шокираха всички с 6 съвета, свързани с женските полови органи

Сестрите Кардашиян шокираха всички с 6 съвета, свързани с женските полови органи

Неотдавна 37-годишната Ким Кардашиян призна, че често пие сок от ананас и призова всички жени да го правят. Причината –благодарение на тази сок половият й орган винаги мирише добре.

Не за първи път някоя от сестрите Кардашиян дава съвети на жените какво трябва да (не) правят, за да се грижат за най-милото си. Важно е да уточним, че всичко, което те казват не се базирана научни факти, а на техни собствени наблюдател.

Сега на едно място бяха събрани шест от най-удивителните съвета на сестрите Кардашиян. 

И преди да започнете да следвате съветите им трябва обаче да знаете нещо много важно !!! Акушер-гинекологът Лорен Стрейчер обясни, че НЕ трябва да следвате препоръките им.

Пийте сок от ананас, за да миришете вкусно там долу
Според Кардашиян това е начинът да имате приятен аромат в областта на интимните части. Страшното е, че жените наистина вярват в тази заблуда. Всъщност няма доказателства за това, тъй като никой не е проучил този въпрос научно. Едно нещо, което експертите знаят със сигурност: една неприятна миризма между краката е отклонение от нормата и може да сигнализира за забравен вътрешен тампон, бактериална инфекция, промяна в рН, инфекция, отслабване на тазовите мускули, които не могат да задържат урината и други. „Дори литра сок от ананас не може да реши някой от тези проблеми”, казва д-р Стрейчер. Според експерта няма научни доказателства, че някоя храна (или сок) може да помогне по този въпрос.

Пийте витамин Е, за да направите вагиналните мускули здрави
Преди време Клои Кардашиян се изцепи, че приема витамин Е, за да укрепи интимните си мускули. Въпреки това, д-р Стрейчер казва, че храненето не влияе на "силата" на вагината. Лекарите казват, че супозиториите на витамин Е имат положителен ефект върху здравето на вагиналната лигавица: намаляват сухотата, еластичността и нямат странични ефекти. Въпреки това по отношение на силните стени на вагината няма научни доказателства, че витаминът ги укрепва.

Овлажнявайте влагалището си с витамин Е
Клои Кардашиян дори каза, че „прилага директно” витамин Е на повърхността на вагината си, за да е по-овлажнена. Тук лекарите уточнват, че действително витаминът може безопасно да се използва като „смазка” по време на секс, но не е най-добрият избор. Младите жени, страдащи от сухота и дразнене на влагалището, трябва да разберат причината за проблема. Понякога се крие в погрешен избор на перорални контрацептиви. Във всеки случай трябва да се консултирате с лекар.

Нанесете витамин Е на срамните устни, за да успокоите дразненето
Това е третото златно правило, което Клои дава. Въпреки че терминът, който използва ("дразнене") е доста неясен, д-р Стрейчер казва, че използването на витамин Е може временно да облекчи дискомфорта (въпреки че всеки друг овлажнител може да направи това). Така че: няма да ви помогне да елиминирате причината за дразнене, ако това се дължи например на интимен агент за грижа за района, прах за пране, бактериална вагиноза или гъбична инфекция. Докторска присъда е, че витамин Е не пречи на интимните части, но не лекува вагиналния сърбеж.

Използвайте вагинални топки, за да направите вагината си по-силна от всякога
Клои препоръчва мраморните вагинални топки, които тя някога е изпитвала. Ето какво мисли д-р Стрейчър за това: „Теоретично, те могат да бъдат ефективни за укрепване на мускулите на тазовия под, но те работят само ако ги стискате правилно. Не всички жени могат да го направят. Въпреки факта, че такива топки са били използвани от векове, няма научни доказателства за тяхната ефективност”. Ето защо специалистът препоръчва физическа тазова терапия под наблюдението на специалист или доказан ефективен симулатор, например Pericoach, Elvie или Apex. Но тази техника е необходима само за тези, които наистина се нуждаят от помощ, например поради уринарна инконтиненция или дискомфорт по време на секс. Лекарствената присъда: вагиналните топки са добри като играчка, но не гарантират ефекта, за който говори Клои Кардашиан.

Пълна лазерна репарация на влагалището след раждане
Клои твърди, че сестрите й Ким Кардашиян е използвали тази техника след раждането, за да възстанови размера на вагината й. Има специален лазер MonaLisa Touch, който е специално проектиран да възстанови влагата и еластичността на вагината. Но д-р Стрейгър предупреждава, че този метод не е за всяка жена (да не говорим и че е скъпо). Лазерът е предназначен само за жени, които страдат от сухота на вагината след менопаузата, химиотерапията или операцията. Лазерният лъч работи само на нивото на вагината, но не достига мускулите на тазовото дъно. А именно те осигуряват плътността на влагалището. Лекарствената присъда: ако имате допълнителни три хиляди долара, можете да направите. / jenata.blitz.bg