logo

Строго секретно: 10 фрази, които не трябва да казваш на мъжа до себе си за нищо на света

Строго секретно: 10 фрази, които не трябва да казваш на мъжа до себе си за нищо на света

Често скандалите в една двойка водят до недоразумения: ти казваш едно, а партньорът ти чува съвсем друго. Отдавна е доказано, че мъжете и жените са от различни планети. Комуникацията между двама влюбени играе огромна роля, така че трябва много внимателно да помислиш, преди да кажеш каквото и да е. Защото суровите на външен вид мъже са много обидчиви и раними.

Проучване сред представителите на силния пол показа кои фрази нервират най-много днешните мъже. Предлагаме ти 10 от тях:

 

Защо отново не поздрави майка ми за рождения й ден?

Безспорно мама е най-скъпият човек в живота си. Но мъжът ти не е длъжен да помни рождените дни и други важни дати, свързани с твоите роднини. По-добре ти му напомни, че не е лошо да поздрави тъща си. Или направи така, че да му излезе като напомняне на телефона. Но този въпрос не му задавай за нищо на света.

 

Бившият ми беше по-добър от теб

Подобна фраза със сигурност ще доведе до сериозен скандал. А може и до развод. Мъжете са горди и самовлюбени същества, затова когато чуят, че някой е по-добър от тях, още повече – че този някой е предшественикът им – това е просто кошмар. Въпросната фаза реже като с нож мъжките сърца и уши. Но ти прекрасно разбираш как би реагирала, ако чуеш подобни думи по свой адрес.

 

Нищо не забелязваш! Подстригах се, а ти нищо не казваш!

От издължено каре си направила класически боб. Естествено, ти си много доволна – очите ти изглеждат различно, шията ти е открита... Но за него ти си любимата му красива жена и такава си оставаш! Те не се вглеждат в детайлите. Има коса, цветът е същият... Същото се отнася и за новата ти дреха, цвета на лака ти. Той може да забележи само радикалните промени.
 

А мъжът на Таня е толкова грижовен

Тази фраза е противопоказна дори в пика на най-лютия скандал. Искаш да му кажеш какво правят мъжете на приятелките ти, за да го накараш самият той да направи нещо. Но ефектът е противоположен. След думите ти той няма да си мръдне пръста. Дори не е изключено да ти каже, че щом толкова много ти харесва мъжа на Таня, да отидеш при него.

 

Ти си дебел (нисък, пъпчив, плешив…)

Няма идеални хора. На някой коремът му е голям, друг пък е много хърбав. Помисли колко обидно би ти станало, ако някой изброи на глас недостатъците ти. При мъжете е същото. Просто на тях не им е приятно някой да каже на глас това, което ги притеснява най-много. Умей правилно да подбираш думите си, не критикувай, а вдъхновявай!

 

Моите приятелки не те харесват

Много жени изричат подобна фраза. Всъщност, мъжът, който си избрала, за теб ли е, или за твоите приятелки? Какво изобщо ги интересува какъв е приятелят ти? Нека спокойно да си гледат своя живот! Да не говорим, че всеки един мъж смята приятелките на гаджето си за вещици, скучни и задръстени и т.н. Затова и няма нужда да чува подобни думи.

 

Не искам да раждам деца

Има такава категория жени, които ще извадят душата на партньора до себе си, но ще го накарат да се ожени. Но когато нещата стигнат до деца, идват оправданията от сорта на „Още не съм готова” и „Не искам да раждам сега”.
Класическото семейство предполага и наличието на деца. Всеки мъж иска дете – това е неговото продължение. И много често подобни фрази стават причина за развод.

 

Отивам при мама

Класическата фраза, с която завършват много караници. Мислиш си, че сега той ще те спре, ще те прегърне. Но истината е, че той няма търпение да го направиш. Щом си го решила – действай. Ултиматумите все още не са накарали нито един мъж да действа. А когато това се отнася до тъщата, мозъкът му автоматично спира да възприема информацията. 

 

Не разговарям с теб

Тези думи още повече задълбочават конфликта. Вместо да решиш проблема, ти си играеш на мълчанка. И в крайна сметка, ти си първата, която започва да говори. 

 

Имаш ли си друга?

Ревността ласкае мъжете, но в малки дози. Истината е, че подобна фраза изразява недоверие към партньора. Има мъже, които не изневеряват. Но ако често го тормозиш с този въпрос, със сигурност един ден любовницата ще се появи. Ти сама ще го пратиш да я търси.

 

Не тормози мъжа, а го вдъхновявай! И тогава той ще те направи най-щастливата жена на света.

Разбира се, фразите, които ще предизвикат напрежение във връзката ви, са много повече, но ако изключиш от речника си поне тези 10, отношенията ви ще станат много по-добри.


 


 


 

Коментирай