logo

Внимание, безсънието съсипва секса!

Внимание, безсънието съсипва секса!

Липсата на добър сън може да съсипе интимния живот

В днешния забързан живот мнозина се оплакват от безсъние. Понякога дори не се замисляме колко опасно е това, но учените са категорични – липсата на сън съсипва човека. При това в много направления.

Така например преди време от jenata.blitz.bg споделихме притеснително международно проучване, което разкри колко взаимосвързани са сънят и секса.

Сега ще поговорим отново за това как безсънието влияе върху интимния ни живот.

Оказа се, че липсата на съм води до няколко фатални за сексуалните ни преживявания последици. Но преди да се депресирате, то държим да ви кажем, ако отделите достатъчно време за спане, то и сексуалните преживявания ще се подобрят.

Почивката ни прави по-привлекателни
Безспорно външният вид играе важна роля за това да успеем да привлечем представител на противоположния пол. Липсата на качествен сън ни води в кабинета на козметика, който трябва да ни помогне да се отървем от белезите на безсънието – тъмни кръгове около очите, подути клепачи, отпусната кожа и много други естетически проблеми. Сънят за 7-8 часа ви позволява да предотвратите развитието на подобни проблеми. 

Шведски учени дори проведоха експеримент: на хората бяха показани снимки на потенциални партньори, които нямат проблеми със съня, и такива, които спят по 4 часа на ден. Резултатът е категоричен – недоспалите хора не са толкова привлекателни, докато тези, които са спали достатъчно са по-секси.

4 ползи от секса в кола! 18+

Флиртът става по-труден
Не е тайна, че в игривото настроение се крият 70% от успеха по време на флирт. Невъзможно е да флиртувате непринудено, ако сте без настроение и недоспали. А ако имате партньор, но сте в лошо настроение заради малкото часове сън, то това пак влияе зле на сексуалния живот.

Конфликтите започват
Този път беше проведено проучване на американски учени, които установиха, че хроничната липса на сън е една от основните причини за конфликтите в една връзка, което може би не би се случило, ако сънят ви е бил достатъчно дълъг и качествен. 

В допълнение, всички проблеми от сексуален характер, един недоспал човек се опитва не да реши, а да отложи. Натрупването на проблеми и негативизъм рано или късно ще доведе до грандиозен скандал.

Ана изневери на съпруга си и проплака: И в порно филм не бях виждала такива неща!

Добър сън = добър секс
Намаляването на либидото често е пряко свързано с качеството на съня, особено когато става въпрос за жени, за които емоционалната настройка е важна преди самия сексуален процес. Освен това психолозите са установили, че осемчасов сън допринася за развитието на по-голяма чувствителност на ерогенните зони върху тялото както на жените, така и на мъжете. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай