Чаша кайма и 2 чаши тесто: за 10 минути става чудно хапване

Това ястие е подходящо за сервиране по всяко време на деня

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/casa-kaima-i-2-casi-testo-za-10-minuti-stava-cudno-xapvane Jenata.blitz.bg
Чаша кайма и 2 чаши тесто: за 10 минути става чудно хапване

За да приготвите питателни кнедли с мляно месо, не е необходимо да използвате сложни съставки.

Изненадайте гостите си с тази невероятно вкусна и лесна разядка СНИМКА/ВИДЕО

Просто вземете чаша кисело мляко, пригответе тестото и сте почти готови.

Това ястие е подходящо за сервиране по всяко време на деня, в същото време се оказва задоволително и леко.

Продукти:

  • 250 мл кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/2 ч. л. сода
  • 400 г брашно
  • 1 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на кубчета
  • 200 г кайма
  • 100 мл вода

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесете кисело мляко, яйце, сол, сода, брашно и олио. Смесете съставките до получаване на хомогенно тесто. Оставете тестото да почине 15-20 минути, за да стане по-еластично и удобно за оформяне на кнедли.

Загрейте тиган на среден огън и добавете кубчетата лук. Лукът се запържва, докато стане прозрачен и мек. Прехвърлете запържения лук в чиния и ги оставете настрана. В същия тиган добавете каймата и я запържете, като разбиете бучките, докато течността се изпари напълно и месото придобие златист цвят. Запърженият лук се връща в тигана при каймата и се разбърква.

В тигана с каймата налейте 100 мл вода, затворете капака и гответе на среден огън, докато водата се изпари напълно, за да стане сочна и ароматна кайма, пише 7kefa.com.

След като почине тестото се нарязва на малки парченца. Оформете малки кнедли от парчета тесто, като ги разточите в ръцете си. В по-голям съд сложете вода да заври. Внимателно спуснете кнедлите във врящата вода и гответе, докато изплуват на повърхността (около 3-5 минути).

Прехвърлете сварените кнедли в тигана с каймата. Внимателно смесете кнедлите с каймата и ги оставете да се затоплят заедно, покрити, на умерен огън за 3 минути.

Сервирайте питателните кнедли с кайма горещи заедно с пресни зеленчуци или билки. Полученото ястие ще бъде идеално за обяд или вечеря, ще задоволи глада ви и ще ви даде енергия за целия ден.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
симо
преди 1 месец

Ха, и за какво всъщност е главата лук? Никъде не се споменава... :D

Откажи