За да приготвите питателни кнедли с мляно месо, не е необходимо да използвате сложни съставки.
Изненадайте гостите си с тази невероятно вкусна и лесна разядка СНИМКА/ВИДЕО
Просто вземете чаша кисело мляко, пригответе тестото и сте почти готови.
Това ястие е подходящо за сервиране по всяко време на деня, в същото време се оказва задоволително и леко.
Продукти:
- 250 мл кисело мляко
- 1 яйце
- 1/2 ч. л. сол
- 1/2 ч. л. сода
- 400 г брашно
- 1 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязана на кубчета
- 200 г кайма
- 100 мл вода
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесете кисело мляко, яйце, сол, сода, брашно и олио. Смесете съставките до получаване на хомогенно тесто. Оставете тестото да почине 15-20 минути, за да стане по-еластично и удобно за оформяне на кнедли.
Загрейте тиган на среден огън и добавете кубчетата лук. Лукът се запържва, докато стане прозрачен и мек. Прехвърлете запържения лук в чиния и ги оставете настрана. В същия тиган добавете каймата и я запържете, като разбиете бучките, докато течността се изпари напълно и месото придобие златист цвят. Запърженият лук се връща в тигана при каймата и се разбърква.
В тигана с каймата налейте 100 мл вода, затворете капака и гответе на среден огън, докато водата се изпари напълно, за да стане сочна и ароматна кайма, пише 7kefa.com.
След като почине тестото се нарязва на малки парченца. Оформете малки кнедли от парчета тесто, като ги разточите в ръцете си. В по-голям съд сложете вода да заври. Внимателно спуснете кнедлите във врящата вода и гответе, докато изплуват на повърхността (около 3-5 минути).
Прехвърлете сварените кнедли в тигана с каймата. Внимателно смесете кнедлите с каймата и ги оставете да се затоплят заедно, покрити, на умерен огън за 3 минути.
Сервирайте питателните кнедли с кайма горещи заедно с пресни зеленчуци или билки. Полученото ястие ще бъде идеално за обяд или вечеря, ще задоволи глада ви и ще ви даде енергия за целия ден.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!