Ако сте ценител на ястията с тиква, тази рецепта със сигурност ще ви допадне. Процесът на приготвяне няма да ви отнеме много време, а крайният резултат...
Дори и най-претенциозните ще оценят аромата и вкуса на този нежен пай.
Този десерт с тиква е нещо средно между кекс и мокра бисквита. Рецептата е невероятно проста, тестото се приготвя бързо и лесно. А крайният резултат... Изключително вкусен и много полезен.
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите този нежен и изключително полезен десерт:
300 гр. тиква
краве масло - 50 гр. + 20 гр. за намазване на формата
100 гр. захар
Шоколадов кекс в чашка, който става само 2 минутки (СНИМКИ)
3 бр. яйца
240 гр. брашно
2 ч. лъжици бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта с вилица. Към сместа добавете едно яйце и разбъркайте добре.
Пресейте брашното, добавете към него бакпулвера и изсипвайте бавно към яйчено-захарната смес. Объркайте добре до получаване на меко тесто.
Забравете за миксерите и бъркалките, този кекс се приготвя с лекота
Махнете кожата на тиквата и изчистете семките. Настържете на дребно ренде и добавете към тестото.
Смесете всичко добре и се изсипете тестото в намаслената форма.
Загрейте фурната до 180 градуса и печете за около 40-50 минути. След като времето изтече, с помощта на клечка за зъби проверете дали паят е готов. Ако има нужда, оставете за още 10 минутки.
Уникално вкусен шоколадов кекс с божествен аромат, на който никой не може да устои!
След като паят изстине, можете да го поръсите с пудра захар. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!