logo

Главен готвач разкри тайната на приготвянето на перфектните яйца

Главен готвач разкри тайната на приготвянето на перфектните яйца

Австралийският готвач Мат Престън разкри перфектния начин за приготвяне на яйца. Думите му са цитирани от Daily Mail.

Престън отбеляза, че най-трудно се приготвят поширани яйца. Той обаче обясни, че основната тайна не е методът на готвене или уменията на готвача, а свежестта на яйцата. За да разбере дали това ястие си струва да се готви, австралиецът посъветва да счупи едно яйце в чиния. Ако протеинът се разпространява на локва около жълтъка, гответе яйцата по различен начин.

Тези яйца могат да се използват за бъркани. Главният готвач подчерта, че основният трик при приготвянето на това ястие е постоянно да се разбъркват яйцата и да се извадят от най-горещото място в тигана, за да не изсъхнат.

Шеф готвач сподели рецептата си за най-вкусните пилешки гърди в света

По-добре е да ги пържите на слаб или среден огън, тогава текстурата им ще се остане особено деликатна.

Препържването на яйцата ще стане изключително трудно, казва Престън.

Главният готвач посъветва да изберете един от двата подхода: или го запържете на силен огън, за да получите хрупкаво дъно, или на малък и с капак отгоре - тогава върху жълтъка щеси остане течен.

Невероятно вкусни пилешки гърди, които стават само за 1 минута (СНИМКИ)

Що се отнася до варените яйца, австралиецът отбеляза, че времето за готвене зависи от огромен брой фактори: от температурата на яйцата до височината на кухнята над морското равнище.

Престън препоръчва да потопите яйцата в студена вода и след като кипнат ги дръжте средно три минути за меко сварени яйца, пет за яйца в торби и осем за твърдо сварени яйца. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай