logo

Готвач издаде тайната на перфектните свински ребра на скара

Готвач издаде тайната на перфектните свински ребра на скара

Всеки (изключение правят веганите) обичат да си похапват добре приготвени месца на скара

Едва ли има човек, който да не е любител на цър пър. Всеки (изключение правят веганите) обичат да си похапват добре приготвени месца на скара.

Но нека бъдем честни – не всички могат да се справят с това предизвикателство. Е, не се притеснявайте, ако вие сте от тях. От jenata.blitz.bg разговаряхме с майстор готвач, който издаде тайната на перфектните свински ребърца на скара.

Според неговата рецепта необходимите продукти са малко, а приготвянето на този деликатес е много лесно.

Необходими продукти: 
свински ребра - 2 кг 
чесън - 5 скилидки 
мащерка - 1 с.л 
сух риган - 1 с.л 
суха майорана - 1 с.л 
сол - на вкус 
вода - 50 мл. 
оцет - 1 с.л 

Начин на приготвяне: 
Подправките ги счукваме в хаванче, чесъна обелваме и него също счукваме. Можем да ползваме и блендер. Към сместа сипваме оцет и водата, като разбъркваме всичко много добре. 

Нарязваме си свинските ребърца на не големи парчета и всяко едно от тях намазваме с приготвената смес. 

Покриваме ги със фолио и оставяме за 1 нощ. 

Загряваме си скарата много добре и намазваме самата решетка. 

Преди да поставим ребрата, сме си ги изкарали на стайна температура за 1 час. 

Посоляваме ги и поставяме да се пекат 40 минути, като по средата на времето обръщаме свинските ребра на скара по рецепта на майстора. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Майстор шашликчия

Майстор шашликчия 20.09.2021 15:01

Вместо оцет използвайте червено вино или лимон.

Немо

Немо 21.09.2021 6:02

Защо се солят втори път? Хабер си нямате, как се правят например baby back ribs or rack of ribs. И като говорите с умалителни , няма да станат по-вкусни.

Shrek

Shrek 21.09.2021 7:36

Тъпаци! Вместо оцет се слага горчица и прясна мляко. Преди да ги сложите на скарата се мажат с мед.