Едва ли има човек, който да не е любител на цър пър. Всеки (изключение правят веганите) обичат да си похапват добре приготвени месца на скара.
Но нека бъдем честни – не всички могат да се справят с това предизвикателство. Е, не се притеснявайте, ако вие сте от тях. От jenata.blitz.bg разговаряхме с майстор готвач, който издаде тайната на перфектните свински ребърца на скара.
Според неговата рецепта необходимите продукти са малко, а приготвянето на този деликатес е много лесно.
Необходими продукти:
свински ребра - 2 кг
чесън - 5 скилидки
мащерка - 1 с.л
сух риган - 1 с.л
суха майорана - 1 с.л
сол - на вкус
вода - 50 мл.
оцет - 1 с.л
Начин на приготвяне:
Подправките ги счукваме в хаванче, чесъна обелваме и него също счукваме. Можем да ползваме и блендер. Към сместа сипваме оцет и водата, като разбъркваме всичко много добре.
Нарязваме си свинските ребърца на не големи парчета и всяко едно от тях намазваме с приготвената смес.
Покриваме ги със фолио и оставяме за 1 нощ.
Загряваме си скарата много добре и намазваме самата решетка.
Преди да поставим ребрата, сме си ги изкарали на стайна температура за 1 час.
Посоляваме ги и поставяме да се пекат 40 минути, като по средата на времето обръщаме свинските ребра на скара по рецепта на майстора. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
Майстор шашликчия 20.09.2021 15:01
Вместо оцет използвайте червено вино или лимон.
Немо 21.09.2021 6:02
Защо се солят втори път? Хабер си нямате, как се правят например baby back ribs or rack of ribs. И като говорите с умалителни , няма да станат по-вкусни.
Shrek 21.09.2021 7:36
Тъпаци! Вместо оцет се слага горчица и прясна мляко. Преди да ги сложите на скарата се мажат с мед.