Готвач издаде тайната на перфектните свински ребра на скара

Всеки (изключение правят веганите) обичат да си похапват добре приготвени месца на скара

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/gotvac-izdade-tainata-na-perfektnite-svinski-rebra-na-skara Jenata.blitz.bg
Готвач издаде тайната на перфектните свински ребра на скара

Едва ли има човек, който да не е любител на цър пър. Всеки (изключение правят веганите) обичат да си похапват добре приготвени месца на скара.

Но нека бъдем честни – не всички могат да се справят с това предизвикателство. Е, не се притеснявайте, ако вие сте от тях. От jenata.blitz.bg разговаряхме с майстор готвач, който издаде тайната на перфектните свински ребърца на скара.

Според неговата рецепта необходимите продукти са малко, а приготвянето на този деликатес е много лесно.

Необходими продукти: 
свински ребра - 2 кг 
чесън - 5 скилидки 
мащерка - 1 с.л 
сух риган - 1 с.л 
суха майорана - 1 с.л 
сол - на вкус 
вода - 50 мл. 
оцет - 1 с.л 

Начин на приготвяне: 
Подправките ги счукваме в хаванче, чесъна обелваме и него също счукваме. Можем да ползваме и блендер. Към сместа сипваме оцет и водата, като разбъркваме всичко много добре. 

Нарязваме си свинските ребърца на не големи парчета и всяко едно от тях намазваме с приготвената смес. 

Покриваме ги със фолио и оставяме за 1 нощ. 

Загряваме си скарата много добре и намазваме самата решетка. 

Преди да поставим ребрата, сме си ги изкарали на стайна температура за 1 час. 

Посоляваме ги и поставяме да се пекат 40 минути, като по средата на времето обръщаме свинските ребра на скара по рецепта на майстора. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
3 Коментара
Майстор шашликчия
преди 3 години

Вместо оцет използвайте червено вино или лимон.

Откажи
Немо
преди 3 години

Защо се солят втори път? Хабер си нямате, как се правят например baby back ribs or rack of ribs. И като говорите с умалителни , няма да станат по-вкусни.

Откажи
Shrek
преди 3 години

Тъпаци! Вместо оцет се слага горчица и прясна мляко. Преди да ги сложите на скарата се мажат с мед.

Откажи