Едва ли има човек, който да не обича да похапва вкусно приготвени домашни спагети, паста и макарони. Отделен е въпросът, че тестените изделия не са препоръчителни за консумация, ако искаме да се отървем от излишните килограми, но какво да се прави… те са толкова вкусни.
Именно в помощ на всички, които искат да приготвят най-вкусните тестени изделия, от jenata.blitz.bg споделихме чуден кулинарен трик, от който стана ясно, че има как бързо да сварим спагетите без дори да чакаме водата да заври.
Освен това от jenata.blitz.bg разкрихме и коя е тайната на перфектно сварените паста и спагети.
Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднахме на интересна новина. Тя бе съобщена от световноизвестния готвач Виктор Вовчик.
„Хората масово допускат сериозна и изключително груба грешка при варенето на тестените изделия“, сподели той.
Разбулена е най-голямата тайна за перфектната паста СНИМКИ
Кулинарният експерт смята, че общоприетия метод, при който макароните първо се варят, а след това измиват със студена вода и едва след това се слагат в чинията/тигана със соса, е неправилен.
Според него необработените макарони трябва да се слагат директно в чинията/тигана със сос, без дори да се изплакват. Вече в него те ще продължат да се готвят.
Вовчик е категоричен, че готовите тестени изделия не е необходимо да се изплакват. Това се дължи на факта, че върху тях има нишесте, което създава емулсия, когато взаимодейства със соса. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!