Готвя ги само така: Тайна съставка прави кюфтетата сочни и апетитни

Експерт в кулинарията обясни как точно трябва да я добавим и дозираме

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/gotvya-gi-samo-taka-taina-sstavka-pravi-kyuftetata-socni-i-apetitni Jenata.blitz.bg
Готвя ги само така: Тайна съставка прави кюфтетата сочни и апетитни

Източник: Shutterstock

Кюфтетата ще се окажат необичайно сочни и нежни, ако добавите една специална съставка към сместа.

Рецепта от тефтера: Пълнените чушки на баба стават най-вкусни с тази тайна съставка

Гарантираме ви, че ще останете меко казано възхитени от крайния резултат и едва ли сте подозирали, че месото може да бъде чак такова пухкаво изкушение. 

Как правилно обаче да я добавите и какво количество е нужно да има в каймата от нея, обяснява експерт в кулинарията.

Необходимо ви е само малко сода за хляб към каймата и ще останете възхитени от крайния резултат.

Как правилно да добавите сода към мляното месо, обяснява известен кулинарен експерт, като разяснява и какво количество е нужно.

Как да добавите сода към каймата

За килограм кайма ви трябва само една чаена лъжичка сода. Ако се използва сода, млечните продукти не могат да се добавят към каймата. Смесете всички съставки, добавете содата и разбъркайте добре каймата за 5 минути, пише 7kefa.com.

Препоръчително е да смесите с ръце. След разбъркване покрийте съда с каймата с капак и оставете за 20 минути.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Горещи

Коментирай