logo

Когато опитах бульона на мъжа ми, разбрах, че цял живот съм го варила неправилно!

Когато опитах бульона на мъжа ми, разбрах, че цял живот съм го варила неправилно!

Първото и най-важно правило е времето за варене

Много хора и идея си нямат как да приготвят вкусен бульон за супа или сос. Преди да срещна мъжа си, аз също го приготвях неправилно. Чаках го да поври един час и... Бульонът е готов! 

Да, ама не! 

Когато се запознах с бъдещия си съпруг, който между другото е истински Бог в кухнята, и за половин час му приготвих първия си бульон за супа, той се намръщи. И реши да ме посвети в тайните на вкусния бульон. 

Невероятни новини за пилешкото месо

И така, първото, и най-важно, правило е времето за варене. Хубавият бульон от месо се готви 4 часа. Още по-вкусен ще стане, ако ври 6 часа. А перфектен - ако го готвите бавно в продължение на 12 часа.  

Ние го варим средно за 8 часа при бавно кипене. Именно по този начин от костите се извлича всичко вкусно и полезно.

Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!

Най-добрият бульон се получава от костите, не от месото! А ако ги позапържите предварително, бульонът ще придобие тъмен цвят и интересен вкус. Без запържване цветът му ще бъде бял.

За вкус в бульона добавяме всички видове корени. И никога не забравяме т. нар. италианска "Св. Троица" -  целина, моркови, лук. Те се варят там, отделяйки аромати, витамини и минерали.

Бързо и красиво: Невиждан способ за варене на яйца ВИДЕО

За вкус добавяме също стеблата на ароматни треви, опашчиците на доматите и люспи от лук.  

Зеленчуковият бульон не е по-лош от месния! Зеленчуците се варят между 40 минути и един час. След това можете да го замразите на кубчета и да ги добавяте към сосовете си. 

Това е тайната на сочните кюфтета, влудяващо вкусни са

Преди се отнасят много скептично към бульона от моркови. След това обаче разбрах, че в някои ресторанти топ готвачите приготвят бульон от моркови, малко лук и целина.

Варят го няколко часа, а след това го добавят към гъбения сос или го използват при варенето на паста. Пръстите да си оближеш! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

  

Коментирай