Безспорно българите обичаме да си похапваме месце. Дали на тиган, във фурната или на скара – няма значение как е приготвена мръвката – тя все е вкусна.
Мнозина от нас са големи фенове на кюфтетата и кебапчетата. Именно заради това има и много разновидности при приготвянето им.
Стар циганин ми каза тайната за идеалните кюфтета СНИМКИ
Сега от jenata.blitz.bg ще споделим една уникално бърза и лесна рецепта за приготвянето на мързеливи кюфтета.
Интересното при тях е, че са от пилешко месо.
Необходими продукти:
пилешко филе – 2 броя
кашкавал – 200 грама
яйце – 1 брой
заквасена сметана – 1 с.л.
брашно – 3 с.л.
копър, стрък – на вкус
сол, черен пипер – по ваш вкус
Начин на приготвяне:
Подгответе всички нужни продукти. След което бавно и внимателно измийте старателно и подсушете пилешкото филе.
Нарежете месото на кубчета. Нарежете кашкавала също на кубчета.
Накълцайте копъра. Изпратете подготвените съставки в купа. Всичко разбъркайте добре и с мокри ръце оформете кюфтета.
Загрейте тиган с малко количество олио, наредете кюфтетата и ги запържете под капака до златисто кафяво от двете страни.
Ако и Вие знаете подобни рецепти, моля споделете в коментар. Да Ви е вкусно! / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!