Едва ли има човек, който да не обича пица. Доста дами обаче гледат с лошо око на тази италианска вкусотия, защото едно парченце никога не е достатъчно и всичко това се отразява много лошо на фигурата им.
За всички любителки на пицата, които се страхуват да й се отдадат заради излишните килограми, имаме добра новина. Вече можете спокойно да си похапвате, без да се страхувате, че ще напълнеете. Стига да е приготвена по тази рецепта.
Вкъщи хапваме такава пица дори преди лягане! Сочна, много вкусна и изключително полезна. И най-важното - приготвя се без грам брашно!
Ето и списъка с нужните продукти за приготвянето на това апетитно изкушение:
4 пилешки филета (2 пилешки гърди)
1 глава лук
2 големи яйца (или 3 средни)
100 мл. нискомаслена сметана (или прясно мляко)
3 супени лъжици с овесени ядки
сол, черен пипер, босилек, червен пипер
Как да направим мързелива пица за 15 минути
5-6 бр. чери домати
1 бр. черен пипер
6 бр. малки гъби печурки
броколи - 3-4 китки
2 суп. лъжици доматена паста
200 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
От замразените зеленчуци ще приготвим две пици. Разбира се, може да използвате и свежи продукти.
Всички у дома полудяха по тази сочна пица на тиган
Докато продуктите се размразяват, може да се заемете с "тестото". Негова основа ще са пилешките гърди. Не се притеснявайте, че месото ще бъде сухо. Благодарение на една малка тайна, месната основа ще се получи много сочна и вкусна.
Сложете месото и лука в блендера.
Получената кайма овкусете със сол, черен пипер, босилек и малко червен пипер.
Прибавете яйцата, сметаната й овесените ядки.
Време е за чудна „Пица сандвич” (СНИМКИ)
Именно с тяхна помощ "тестото" ще запази своята еластичност и сочност.
"Замесете" всичко много добре. След това разделете на 2 части. Вземете тава за печене, застелете я със силиконов лист и сложете едната половина от тестото. Оформете от него кръг и сложете тавата в предварително загрята до 180 градуса фурна за 10 минути.
Докато чакате да се изпече, може да нарежете зеленчуците, които са се поразмразили.
Приятелка ми издаде тайната си рецепта за перфектната пица, всички полудяха по нея!
Когато блатът се изпече, го намажете с доматено пюре или кетчуп. Наредете отгоре зеленчуците и поръсете с настърган кашкавал. Върнете във фурната за още 20 минути.
Пицата е готова! Изключително вкусна и ароматна! Събирайте всички около масата и да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!