Приятелка ми издаде тайната си рецепта за перфектната пица, всички полудяха по нея!

Оказа се невероятно лесно да приготвя това тесто, без да изцапам и един пръст

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/priyatelka-mi-izdade-taynata-si-retsepta-za-perfektnata-pitsa-vsichki-poludyakha-po-neya Jenata.blitz.bg
Приятелка ми издаде тайната си рецепта за перфектната пица, всички полудяха по нея!

Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото се бърка с лъжица, пише кулинарката Лилия Добрева на сайта hera.bg.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме как да засенчите дори италианците с вкусната си паста. Споделихме ви и една бабина рецепта за козунак, с която всички ще завидят на уменията ви. 

Оказа се невероятно лесно да приготвя това тесто, без да изцапам и един пръст! От тогава домашната пица, така обичана от цялото семейство, присъства често в менюто ни!

Това е начинът за варене на перфектните яйца за Великден (ВИДЕО)

Продукти:

1/2 кубче прясна мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. захар
сол на вкус
доматено пюре и продукти за плънката по желание
мазнина, чубрица

Плънка по избор:
гъби, маслини, лук и други

Шеф готвачи разкриха рецептите си за перфектното агнешко за Великден (СНИМКИ)

Ето как се приготвя: 

В купа изсипвам брашното - обичам да експериментирам с грахамово, ръжено, типово брашно. В случая използвах една чаша бяло и една грахамово брашно. 

Добавяме водата, заедно с разтворената в нея мая и лъжичка захар. Може да посолите тестото с щипка, две сол.

Иии бъркаме, в зависимост от типа използвано брашно сместа може да бъде с консистенция на кексово тесто или каша или пък плътно и лепкаво. 

 

Яйцата за Великден ги правя само така! Истински произведения на изкуството!

Намазнявам и набрашнявам тавата в която ще пека и разстилам тестото отново с помощта на лъжица. Ако е лепкаво, капнете малко олио или зехтин, това ще улесни разнасянето. 

Оставяме тестото да "почине" и през това време подготвяме плънката.

Тъй като сега са Коледните пости ще предложа вариант за постещите или за вегетарианци. Допълнителен факт - половинката ми не консумира нито сирене, нито кашкавал. 
 

И така аз намазвам с доматено пюре и редя каквото има у дома: гъбки, нарязани на филийки, чушка - червена и зелена, както и лук на шайби, кисели краставички, маслинки - разбира се може да гарнирате по Ваше желание. 

С този малък трик козунакът става за минути! И всеки път резултатът е перфектен!

Поръсвам с чубрица, добавих и малко сурови тиквени семки. 

Моментът с печенето винаги ме пристеснява, защото пицата всеки път става различна :D Пекох в загрята фурна 15 мин. първо долу, после горе до готовност, като през цялото време работеха и горния и долния реотан - препекох я, но пък стана така хрупкава, че не остана!
 

Пицата, приготвена по този начин е подходяща и за разделно хранещите се. 
Да ви е вкусно!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
4 Коментара
никиформ
преди 5 години

Амиии...пълни глупости!

Откажи
ЕДИ ШВАРЦ
преди 5 години

Прилича на повърната материя! Интелигентния човек не яде пица. това е просто ядене!

Откажи
gogo
преди 5 години

Ami kyde e ka6kavala, ili mocarela?

Откажи
до Шварц
преди 5 години

Много си интелигентен бря щом не ядеш пица. Какво й е простото на пицата. Супер си е. С една студена бирааааааа, ама за простолюдието нали? Ти как Сийо не си от тях, ха-ха-ха-хаа

Откажи