В днешно време много малко хора не обичат да си похапват пица. Колкото и вредна да е тази храна, е любима на не един и двама.
Шоколадов кекс в чашка, който става само 2 минутки (СНИМКИ)
Готвенето й не е трудоемко, но пък свекърва ми ми издаде тайната си за пица на тиган. Откакто я правя, всички вкъщи направо полудяха по нея и винаги искат допълнително.
Казах рецептата и на приятелки и всички са изумени колко лесно и бързо се приготвя всичко - само за около 10 минути. Ще имате хрупкава основа и сочен пълнеж.
Забравете за миксерите и бъркалките, този кекс се приготвя с лекота
Ето и как да си я приготвите.
Продукти:
За тестото (съставки за 2 пици за тиган с диаметър 22 см.)
Прясно мляко - 125 мл.
Захар - 1 ч.л.
Сол - 0,5 ч.л.
Сода - 1/3 ч.л.
Брашно - 200 гр.
Зехтин - 1 с.л.
За пълнежа:
Доматен сос - 4 с.л.
Шунка - 200 гр.
Маслини на вкус
Кашкавал на вкус
Чери домати - 6-8 бр.
Подправки - сушен босилек, риган
*Може да слагате каквито искате съставки върху тестото, продуктите тук са примерни.
Приготвяне:
Като за начало трябва да направим тестото. Пресейте брашното, добавете сол, захар, сода, разбъркайте и добавете прясното мляко и продължете да бъркате.
Добавете зехтин и замесете леко тестото. Оформете го на топка. Тестото трябва да е меко и пухкаво.
Уникално вкусен шоколадов кекс с божествен аромат, на който никой не може да устои
После го разделете на две топки и ги покрийте с кърпа за малко.
За пълнежа: Нарежете шунката, чери доматките също, както и маслинките. Кашкавалът е най-добре да бъде настърган.
Разточете тестото според диаметъра на тигана.
Разпределете го върху сух тиган, без капка олио и го поставете на печката на много слаб огън. Аз използвам тиган, с който правя палачинки. Той е с незалепващо покритие.
Запържете тестото до кафяво. То ще се вдигне малко, но важното е да не се разкъса. Обърнете го от другата страна.
Разпределете пълнежа отгоре: Размажете равномерно доматения сос, поръсете с малко кашкавал, поставете шунката, доматите, маслините и поръсете отново обилко с кашкавал. След това може да сложите босилека и ригана най-отгоре.
Сложете капак на тигана и изчакайте докато кашкавалът се разтопи.
Пицата ни е готова.
Насладете се на хапването - бон апети!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!