Коледните и новогодишни празници минаха. Да, има доста още поводи за почерпки в началото на януари, но нека бъдем честни.
По стара българска традиция трапезата ни за празниците е препълнена с какви ли не яденета и преяждането е сигурно.
Ако и на вас ви е омръзнало да ядете руската салата, снежанка и мезета за закуска, обед и вечер, то от jenata.blitz.bg имаме точно две страхотни рецепти.
Те отново са за салати, но изключително оригинални, вкусни и лесни.
И така – основаната съставка в тях са рулцата от раци.
Салата с китайско зеле и рулца от раци
Тази салата с рулца от раци и царевица смътно напомня на традиционната руска салата и все пак изненадва с прекрасната хрупкавост на прясното зеле.
Необходими продукти:
рулца от раци – 1 опаковка;
китайско зеле – половинка;
консервирана царевица – 200 грама;
яйца – 3 броя;
майонеза.
Начин на приготвяне:
Намачкайте сварените яйца. Китайското зеле може да се настърже или нареже надлъжно и след това напречно, за да се образуват големи правоъгълни парчета.
Изсипете всички съставки в един съд, добавете соса и разбъркайте хубаво.
Салата с краставици и рулца от раци
Въпреки че краставиците не са най-достъпният продукт за портфейла през зимата, ястие с тях ще излети от чиниите.
Необходими продукти:
- ориз – 80 грама;
- рулца от раци – 1 опаковка;
- пресни краставици – 2 броя;
- консервирана царевица – 200 грама;
- подправки;
- майонеза.
Начин на приготвяне:
Първо сварете ориза и го оставете да изстине. Нарежете краставиците и рулцата от раци.
Добавете ги към останалите съставки и разбъркайте. След това изсипете салатата в купички или чиния.
Добър апетит от jenata.blitz.bg