Падна най-сладката тайна, пред която Елизабет II е безсилна СНИМКИ

Оказа се, че британската кралица се подава на някои изкушения и не може да им устои

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/padna-nay-sladkata-tayna-pred-koyato-elizabet-ii-e-bezsilna-snimki Jenata.blitz.bg
Падна най-сладката тайна, пред която Елизабет II е безсилна СНИМКИ

Около британската кралица Елизабет II винаги витае някаква потайност. Едва в последните години започнаха да се развенчават някои от най-съкровените й тайни.

Така например преди време от jenata.blitz.bg споделихме неочаквана детайл за кралицата и американския президент Дуайт Айзенхауер.

Малко след това стана ясно какво британският монарх никога не си позволява, а пък личният й готвач шокира света като каза какви ги върши кралицата, когато хване банана.

Сега обаче бе разкрито пред какво сладко изкушение кралицата е направо безсилна. Щом го види тя се отдава на изкушението и не може да спре.

Източници от кухнята на Бъкингамския дворец издадоха, че Елизабет II е луда по любимите й шоколадови тарталети. 

От jenata.blitz.bg сме сигурни, че и вие няма да може да устоите на това изкушение заради това ще ви издадем рецептата за приготвянето им.

Необходими съставки за любимите шоколадови тарталети на кралица кралица Елизабет II:

За тестото:
- 15 г оцет,
- 300 мл мляко,
- 50 мл растително масло,
- 60 г масло,
- 2 яйца,
- 5 мл екстракт от ванилия,
- 250 г брашно,
- 75 г какао на прах,
- 300 г захар,
- 10 г сода за хляб,
- 100 г бял шоколад, натрошен на парчета.

За крема:
- 90 г тъмен шоколад,
- 100 г масло,
- 125 г пудра захар.

Начин на приготвяне на любимите шоколадови тарталети на кралица кралица Елизабет II:

Загрейте фурната до 150° C. Смесете в дълбока купа брашното, захарта, какаото на прах и содата за хляб.

В отделна купа разбийте яйцата, добавяйки екстракта от ванилия, разтопеното масло, растителното масло, млякото и оцета.

Комбинирайте течните и сухи смеси, като разбърквате старателно, така че да не останат бучки в тестото.

Добавете бял шоколад (като алтернатива можете да използвате ядки и сушени плодове).

Изсипете тестото в тавички с формата на тарталети и поставете във фурната.

Печете около 15-18 минути, докато кексчетата придобият златист оттенък и станат еластични на пипане. Извадете тарталети от фурната и ги оставете да изстинат.

Пригответе крема като смесите маслото и захарта, докато се получи хомогенна кремообразна маса. Към сместа добавете топъл разтопен шоколад.

Гарнирайте тарталети с получения крем. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy birthday to Her Majesty! To celebrate The Queen's birthday we are sharing a chocolate cupcake recipe from The Royal Pastry Chefs. If you or a loved one are celebrating a special occasion during isolation why not treat yourself to some #RoyalBakes? Remember to share your creations with us! Ingredients for the cake sponges - (serves approximately 15) 15g vinegar 300ml milk 50ml vegetable oil 60g butter (melted and cool) 2 eggs 5ml of vanilla essence 250g of self-raising flour 75 of cocoa powder 300g caster sugar 10g bicarbonate of soda 100g white chocolate chips cupcake cases Ingredients for the buttercream topping: 90g of high percentage dark chocolate 100g butter 125g icing sugar Option to also use Royal icing, instead of buttercream: Royal icing available pre made in shops Add food colouring to create different colours Cake sponge method: -Preheat the oven to 150 C -Combine the flour, sugar, cocoa powder and bicarbonate of soda into a mixing bowl -Whisk the eggs in a separate jug, with the vanilla essence, melted butter, oil, milk and vinegar -Slowly add the wet mixture into the dry mixture, little by little -Ensure the batter is smooth with no lumps -Finally add the chocolate chips (alternatives could be nuts, dried fruit) -Lay the cupcake cases onto a tray -Use a metal spoon to equally divide the mixture into the cases -Bake for around 15-18 minutes, take out of the oven when golden and springy on touch -Leave to cool Buttercream icing method: -Cream the sugar and butter together, until light and creamy -Add in the warm melted chocolate -If you have a piping bag to hand, pipe the icing on the top of cakes for decoration (otherwise gently use a teaspoon or small spatula to ice) Royal icing method: -If decorating with royal icing, roll the icing out and cut into circular disks -Lay the disc over the cupcake and mould to required shape We hope you enjoy! #RoyalBakes

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Minka
преди 4 години

Къде е моя възлюбен тюлен Делян Пеевски да се посмеем . Делянчо свинчо мамин покажи си шмайзерчето малко ( ако го намериш от сланините)

Откажи