Картофите са чудесен вариант за гарнитура. В същото време подготовката на зеленчука е доста проста.
Но за да изненадате гостите с ароматно и вкусно ястие, най-добре е да печете картофите във фурната с някои допълнителни съставки, пише 7kefa.com.
Например, малко хора знаят, но кореноплодните зеленчуци и лимонът са отлична комбинация.
Съставки
За 700 г картофи трябва да вземете:
- лимон – 1 бр.;
- скилидки чесън – 2 бр.;
- мащерка – 2-3 стръка;
- зехтин – 4 с.л.;
- морска сол – 1 щипка;
- смлян черен пипер – 1/4 ч.л.
Процес на готвене
Зеленчуците трябва да се измият и изсушат с домакинска хартия.
След това картофите трябва да бъдат нарязани на парчета и поставени в купа.
Там трябва да изстискате лимонов сок от половината плод и да поставите другата половина на резени. Освен това, трябва да нарежете чесъна и да добавите останалите съставки.
След това картофите могат да се поставят върху лист за печене. Пече се около половин час на 230 градуса. Най-добре е да се обръщат периодично, за да могат да натрупат хубав загар навсякъде.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!