Ще си оближете пръстите: Баничката става пухкава и въздушна с тази съставка

Всички си мислим, че може да я приготвяме и със затворени очи, защото от малки нашите баби са ни предали рецептата за нея

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/shhe-si-oblizete-prstite-banickata-stava-puxkava-i-vzdusna-s-tazi-sstavka Jenata.blitz.bg
Ще си оближете пръстите: Баничката става пухкава и въздушна с тази съставка

Опитате ли тази рецепта, едва ли ще се върнете към изпитаните начини за приготвяне на баница. 

Тази рецепта за мекички е по-вкусна и от бабината

Всички си мислим, че може да я приготвяме и със затворени очи, защото от малки нашите баби са ни предали рецептата за нея. В следващите редове обаче ще ви разкрием много лесен начин как да направи баничката още по-пухкава и вкусна, а тайната е в една определена съставка.

Няма друга такава вкусотия! Тази рецепта за виенски шницел ще накара гостите ви да си оближат пръстите! (СНИМКИ)

Ето и лесната рецепта за Феноменално пухкава баница с гореща вода:

Феноменално пухкава баница с гореща вода

Необходими Продукти:

  • 500 г кори за баница
  • 3 яйца
  • 10 с.л. гореща вода
  • 15 с.л. олио
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 500 мл хладка вода

Начин на Приготвяне:

Подгответе пълнежа за баницата от горещата вода, яйцата, сиренето, олиото, бакпулвера и солта. Две кори една върху друга пълнете със сместа, навивайте на руло и след това във форма на охлюв.

След като всичките са навити и подредени в тавата, ги оставете да престоят около половин час, пише gotvq.eu.

Налейте половин литър хладка вода, изчакайте да попие, а преди да изпечете, намажете баницата и с останалия пълнеж и печете на 220 градуса, докато добие златист цвят.

Да ви е сладко!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай