Опитате ли тази рецепта, едва ли ще се върнете към изпитаните начини за приготвяне на баница.
Тази рецепта за мекички е по-вкусна и от бабината
Всички си мислим, че може да я приготвяме и със затворени очи, защото от малки нашите баби са ни предали рецептата за нея. В следващите редове обаче ще ви разкрием много лесен начин как да направи баничката още по-пухкава и вкусна, а тайната е в една определена съставка.
Ето и лесната рецепта за Феноменално пухкава баница с гореща вода:
Феноменално пухкава баница с гореща вода
Необходими Продукти:
- 500 г кори за баница
- 3 яйца
- 10 с.л. гореща вода
- 15 с.л. олио
- 1 пакетче бакпулвер
- 500 мл хладка вода
Начин на Приготвяне:
Подгответе пълнежа за баницата от горещата вода, яйцата, сиренето, олиото, бакпулвера и солта. Две кори една върху друга пълнете със сместа, навивайте на руло и след това във форма на охлюв.
След като всичките са навити и подредени в тавата, ги оставете да престоят около половин час, пише gotvq.eu.
Налейте половин литър хладка вода, изчакайте да попие, а преди да изпечете, намажете баницата и с останалия пълнеж и печете на 220 градуса, докато добие златист цвят.
Да ви е сладко!
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!