logo

Ще си оближете пръстите: Баничката става пухкава и въздушна с тази съставка

Ще си оближете пръстите: Баничката става пухкава и въздушна с тази съставка

Всички си мислим, че може да я приготвяме и със затворени очи, защото от малки нашите баби са ни предали рецептата за нея

Опитате ли тази рецепта, едва ли ще се върнете към изпитаните начини за приготвяне на баница. 

Тази рецепта за мекички е по-вкусна и от бабината

Всички си мислим, че може да я приготвяме и със затворени очи, защото от малки нашите баби са ни предали рецептата за нея. В следващите редове обаче ще ви разкрием много лесен начин как да направи баничката още по-пухкава и вкусна, а тайната е в една определена съставка.

Няма друга такава вкусотия! Тази рецепта за виенски шницел ще накара гостите ви да си оближат пръстите! (СНИМКИ)

Ето и лесната рецепта за Феноменално пухкава баница с гореща вода:

Феноменално пухкава баница с гореща вода

Необходими Продукти:

  • 500 г кори за баница
  • 3 яйца
  • 10 с.л. гореща вода
  • 15 с.л. олио
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 500 мл хладка вода

Начин на Приготвяне:

Подгответе пълнежа за баницата от горещата вода, яйцата, сиренето, олиото, бакпулвера и солта. Две кори една върху друга пълнете със сместа, навивайте на руло и след това във форма на охлюв.

След като всичките са навити и подредени в тавата, ги оставете да престоят около половин час, пише gotvq.eu.

Налейте половин литър хладка вода, изчакайте да попие, а преди да изпечете, намажете баницата и с останалия пълнеж и печете на 220 градуса, докато добие златист цвят.

Да ви е сладко!

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай