Шоколадов чийзкейк за Великден по рецепта на ​​Джейми Оливър

Шоколадов чийзкейк за Великден по рецепта на ​​Джейми Оливър

Богат, разкошен и вкусен десерт, който ще украси всяка празнична трапеза

Остава по-малко от месец до един от най-големите християнски празници - Великден, който тази година той се пада на 5 май.

Опитните домакини обаче вече са започнали да тестват нови рецепти, с които да украсят празничната трапеза.

Наскоро прочутият шеф готвач Джейми Оливър представи перфектния си шоколадов десерт за Великден. На сайта си той описва сладкото изкушение като "богато, разкошно и вкусно".

"Направете основата за този богат чийзкейк с любимите си бисквитки, отгоре залейте с копринен кремообразен шоколадов пълнеж и завършете с кръгчета бял шоколад", съветва той. 

Най-вкусният Великденски десерт, готов е за броени минути

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите вълшебния му великденски чийзкейк: 

Списък с продукти:  

350 гр. бисквити 
100 гр. краве масло 
300 гр. крема сирене 

2 супени лъжици пудра захар 
1 супена лъжица ванилов екстракт
300 мл. сметана (Double cream, 48% масленост) 

200 гр. черен шоколад (70%)
100 гр. бял шоколад

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната до 180°C.

През това време смелете бисквитките на трохи с блендер. Може да го направите и без това устройство, но ще ви отнеме повече време. 

Разтопете маслото в тенджера на среднослаб огън. След това го смесете с бисквитените трохите в купа и разбъркайте добре.

Чуден Великденски сладкиш – хем вкусен, хем лесен СНИМКИ 

Сместа се изсипва във форма за печене с диаметър 25 см. Пече се за осем минути и се оставя да изстине.

В голяма купа разбийте крема сиренето, захарта и ваниловия екстракт до гладкост, след което постепенно добавете 250 мл. от сметаната.

Начупете черния и белия шоколад на парченца и ги сложете в отделни купички.

Всяка купичка поставете в тенджера с вряща вода. Разпределете останалата сметана по равно, добавете я към белия и към черния шоколад и оставете шоколада да се разтопи, като разбърквате от време на време.

Добавете разтопения черен шоколад към сместа с крема сиренето и разбъркайте до получаването на хомогенна смес, след което я изсипете върху изпеченото тесто, което вече трябва да е изстинало. 

Най-отгоре залейте с разтопения бял шоколад. Използвайте шиш или клечка, за да направите няколко красиви декоративни мотива.

Готовия чийзкейк оставете в хладилника за поне два часа или докато стегне. 

Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

 

 

Коментирай