Тайната на перфектното домашно суши е разгадана СНИМКИ

За да приготвим тази вкусотия у дома е необходимо да направим правилно само едно нещо

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tainata-na-perfektnoto-domasno-susi-e-razgadana-snimki Jenata.blitz.bg
Тайната на перфектното домашно суши е разгадана СНИМКИ

Напоследък все повече хора обичат да похапват суши. Да, но тази вкусотия в ресторантите е в малки количества, а при това и скъпа. 

Читателка на jenata.blitz.bg сподели каква е тайната за приготвянето на перфектно домашно суши. 

„Правих редица опити, но все неуспешни. Все нещо не се получаваше и сушито не ставаше за ядене. Всичко това приключи докато един приятел, който е готвач в суши ресторант, ми издаде тайната. 

Оказа се, че разковничето е в ориза“, сподели жената, която изпрати тайната рецепта за перфектното суши на фейсбук страницата на jenata.blitz.bg, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

Тя е категорична, че тайната за идеалното домашно суши се крие в приготвянето на ориза.

Необходими съставки:
Ориз (всякакъв вид ориз е подходящ) - 2 стека.
Оцет (оризов оцет) - 50 мл
Захар - 30 гр
Сол – 10 гр
Вода - 500 мл

Време за готвене: 50 минути

Начин на приготвяне:
Оризът трябва да се изплакни със студена течаща вода. За да готвите ориза удобно, използвайте тенджера с прозрачен капак.

За чаша ориз се изпискват 250 мл студена вода. Затворете тенджерата с капак, поставете я на максимално загрят котлон и оставете водата да заври. След това нагласете котлона на минимум (възможно най-ниския) и така в продължение на 12 минути. Свалете от огъня и го оставете да се запари за 15 минути.

В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не махайте капака на тенджера докато не започнете да използвате ориза. 

Сега е време да приготвите оцета.

За 2 чаши ориз са ви необходими: 50 мл оризов оцет, 30 г захар, 10 г сол.

„Загрявам леко оцета в микровълновата, добавям захарта и солта и разбърквам“, споделя читателката на jenata.blitz.bg и допълва: „Едва сега махнете капака на тенджерата с ориза. Изсипете получената оцетна смес в ориза и разбъркайте добре. Оставете сместа за известно време, за да може оцетът хубаво да се „напои“ в ориза“.

Сега вече имате перфектната основа за идеалното домашно суши. От тук нататък може да приготвите сушито с каквито съставки пожелаете и да се насладите на вкуса му. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Vinetu
преди 3 години

Яж суши от гъзъ на Ал Бамбуши :D

Откажи