logo

Такива пълнени мекички никога не сте яли! СНИМКИ

Такива пълнени мекички никога не сте яли! СНИМКИ

Тайната е в уникалното тесто, което се използва често в... китайската кухня

„Какво да направя за закуска?” – този въпрос със сигурност е измъчвал не една и две дами, че понякога и господа. Именно затова от jenata.blitz.bg се притичаме на помощ и ви предлагаме страхотни рецепти за бързи и вкусни рецепти. 

Преди време от jenata.blitz.bg споделихме с вас чудно вкусна и лесна закуска, която става за минутки.

Освен това от jenata.blitz.bg ви показахме страхотна рецепта за чудно вкусни мекички, които при това стават само за пет минути

Не бе отдавна времето и когато от jenata.blitz.bg ви предложихме рецепта и за чудно вкусна, лесна и бърза френска закуска, с която ще си оближете пръстите.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще ви покажем как да си направите уникални пълнени мекички, каквито гарантираме ви - никога досега не сте опитвали.

Тайната е в уникалното тесто, което се използва често в... китайската кухня.

Тънко, хрупкаво и не се разкъсва – така може да се определи тестото за тази чудно вкусна закуска. То се прави за минути. Можете да го съхранявате във фризера, разделено на порции, а щом ви притрябва за нещо друго да го използвате на мига.

Но какви продукти са ви необходими, как да направите пълнените мекички, както и много снимки ще видите на jenata.blitz.bg 

Необходими продукти:
Пшенично брашно - 300 гр
Вода - 300 мл
Сирене, извара или кашкавал- 200 гр

Начин на приготвяне:
Сложете водата в тава и я кипнете, а тестото сложете в дълбока купа. Щом водата заври я изсипете при брашното. Омесете съставките и оставете полученото тесто за 30 минути, но го покрийте с кърпа.

Разделете тестото на малки кълбенца, които разточете с точилка на тънки тортили.

Поставете в единия край пълнежа (сиренето, изварата, кашкавала или каквото ви е на сърце). 

Сгънете тортилката или просто притиснете краищата й.

В нагорещен тиган сложете мазнина – олио, зехтин или масло, а след това пържете пълнените мекички до златисто и от двете им страни.

Приятен апетит от jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!