По празниците реших да експериментирам и да приготвя картофите на фурна по малко по-различен начин. Оказа се, че имам огромен успех и всички ме питаха каква е тайната за това вкусно изкушение за повечето им сетива.
Невероятни новини за пилешкото месо
Ще ви издам рецептата и ви гарантирам, че всички опитали от тези картофи, ще се влюбят в тях – стават нежни, меки и толкова крехки.
Перфектни са за да си ги хапвате вечер пред телевизора или пък да гарнирате каквото и да е месце или риба.
Тази вкусна салатка промени изцяло мнението ми за цвеклото!
Продукти:
Картофи
150-200 мл. сметана
100 гр. Кашкавал
Сол и черен пипер на вкус
Бързо и красиво: Невиждан способ за варене на яйца ВИДЕО
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на тънки филийки
След това добавете подправките и налейте сметаната.
Сложете ги в тавата, чието дъно сте намазали предварително с масло.
Това е тайната на сочните кюфтета, влудяващо вкусни са
После покрийте тавата с фолио и бутнете да се пече в предварително загрята фурна. Пече се около 40 минути на 180 градуса.
После махнете фолиото, поръсете с настърган кашкавал и върнете картофите във фурната за още 10-на минути, докато се образува красива златиста коричка.
Това е всичко! Вкусните и топящи се в устата картофки са готови! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!