На кого не му се е налагало да готви пилешко месо? Понякога то обаче става не особено вкусно и е сухо.
Ей такива сочни сармички по румънски досега не сте опитвали!
В следващите редове ще ви разкрием една уникална рецепта, с която ще забравите за всички тези проблеми, които сте имали при приготвянето на пилешкото.
Рецептата е лесна, а месцето става много сочно, вкусно и апетитно. Всички вкъщи обожават да хапват именно това.
Продукти:
1 кг. Пилешки бутчета
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. кетчуп или доматено пюре
2 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. френска горчица
Ще си оближете пръстите с тези вкусни зелеви сармички по стара циганска рецепта
Приготвяне:
Измийте пилешките крилца и след това ги подсушете. Поставете ги в купа за мариноване.
Добавете една чаена лъжичка сол.
Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки
После и една чаена лъжичка червен пипер.
После кетчупа и заквасената сметана.
Може да добавите и черен пипер на вкус, както и чаена лъжичка френска горчица.
Разбъркайте добре.
Оставете пилешкото да се маринова за около 3 часа. След това го поставете в подходящ съд за печене и го бутнете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.
Пилешките крилца ще станат много сочни, вкусни и ви гарантираме, че всеки ще се влюби в тях. Бон апетит!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!