Този тутманик 3:1 взе главата на всички, правя го всеки уикенд

Този тутманик 3:1 взе главата на всички, правя го всеки уикенд

Мериш всичко с чаша, оформяш, печеш и готово

Един пухкав тутманик, пълен със сирене, няма как да не ни изкуши! Този е точно такъв, а и се прави безобразно лесно.

Мериш всичко с чаша, оформяш, печеш и готово! Толкова е вкусен, че става не само за закуска, но и за кръцкане през деня. Децата ми го обожават, както и всичките ми приятели.

Ето рецептата за пухкав тутманик 3:1 :

Тутманик 3:1

Продукти:

1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. настъргано сирене
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
брашно – за доомесване
олио – за овалване

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и прибавете настърганото сирене, разбъркайте. Към киселото мляко прибавете содата, разбъркайте и след като шупне, го прибавете към сместа от брашно и сирене. Бъркайте с лъжица (шпатула) до еднородна смес. Прибавяйте по малко пресято брашно при непрекъснато месене, докато тестото спре да се лепи по пръстите.

От тестото оформете топчета, колкото яйце, които леко притиснете с ръце и оваляйте едно по едно в олио, наредете в тава с диаметър 20 см.

Оставете тутманика да се отпусне за не по-малко от 30 минути, поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Печете тутманика до златисто-кафява коричка и готовност (проверете с дървена пръчица дали е изпечен отвътре – трябва да излезе суха).

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай