Уникална рецепта за вкусни печени кюфтета със сочна плънка

Уникална рецепта за вкусни печени кюфтета със сочна плънка

Те определено са едни от любимите храни за похапване на всички българи

Днес няма да преувеличим, ако кажем, че една от най-любимите храни на българина е… кюфтето! То става както за похапване както на големи семейни срещи, така и за бързо хапване – слагайки го между питка хляб.

Именно заради това, а и не само, от jenata.blitz.bg многократно сме споделяли различни рецепти за кюфтета. Безспорно най-комутирана и използвана се оказа рецептата на стар циганин, който издаде тайната на идеалните кюфтета.

Сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за едни уникално вкусни и сочни кюфтета на фурна с плънка.

Необходими продукти за приготвяне на сочни кюфтета:
500 г телешка кайма
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 чаша галета
2 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка сладък червен пипер
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
половин чаша газирана вода

Начин на приготвяне:
Сложете телешката кайма в голяма купата. Към нея добавяме настъргания лук, чесъна, галетата, подправките и содата.

Омесваме добре и покриваме с домакинско фолио, оставяме в хладилника за поне 1 час. Може да го приготвите и от предната вечер.

След като се извади от хладилника, ръцете се намазняват леко, късат се парчета и се оформят кюфтетата.

Слагаме приготвените кюфтенца в намазнена тава с хартия за печене. По желание може да сложите и черен пипер в тавата.

Намазваме ги с олио и ги печем в предварително загрята фурна на 200 – 220 градуса.

Вашите сочни кюфтета са готови и може да им се насладите. Добър апетит! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Един от селото

Един от селото 30.08.2023 18:42

Къде и кога слагаме газираната вода?

Друг от селото

Друг от селото 30.08.2023 18:55

Четете. Без четене няма да разберете

ахмак доган

ахмак доган 30.08.2023 20:19

ПРЕДПОЧИТАМ МИНЕТ ОТ ЦИГАНКА......

бръмм

бръмм 31.08.2023 18:33

А "сочната плънка" къде е ? .......

Не съм съгласна,

Не съм съгласна, 01.09.2023 23:19

Със съставката хлебна сода, по-добре яйце а също и газираната вода. Защо трябва да се оводнява каймата.