Споделям необичаен начин на приготвяне на "бейби" картофи, който превръща обикновената гарнитура в изящно ястие. Много обичам малките сладки картофи. Обикновено ги варя, добавям олио и билки - вкусно е, но бързо доскучава.
Наскоро свекърва ме научи как да готвя позната гарнитура по различен начин. Нищо ново, само картофи и сол, но тайната е в използването на вилица.
За да приготвите това просто, но особено вкусно ястие, трябва да купите "бейби" картофи.
Всеки трябва да се изплакне добре, да се изсуши и след това да се начертаят бразди с вилица директно върху корите. След това клубените се овалват в подправки, растително масло и се пекат във фурната.
Пиршество за душата: Пълнен патладжан със сиренце по автентична гръцка рецепта
Благодарение на релефа, очертан с вилица, изпечените картофи наподобяват на външен вид на орехи в черупка. В същото време подправките проникват по-добре през драскотините, което придава на картофите много богат и ярък вкус.
Гарнитурата може спокойно да се сервира на празничната трапеза: обикновеният картоф придобива необичаен апетитен вид.
Гостите и цялото ми семейство обожават такива "ядки". В същото време отделям буквално 5 минути за подготовката им. Докато картофите се пекат, мога да правя други неща или да гледам любимото си телевизионно предаване./ jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!