Ако по някаква причина прекарвате отпуската си у дома, нищо не ви пречи да си създадете ваканционна атмосфера и да си приготвите хавайски омлет.
Това ястие на мига ще ви отведе на малко гастрономическо пътешествие – виртуално, но за сметка на това изключително необичайно!
Мислите си: "С какво пък може да ме изненада един омлет?". С отличителната си съставка - ананаса!
Тази рецепта със сигурност ще се хареса на феновете на този тропически плод. Омлетът се приготвя много бързо и става изключително пухкав, ароматен и нежен.
От jenata.blitz.bg горещо препоръчваме към ястието да си направите и тостове, запържени в масло или просто изсушени в тиган. Така омлетът ще стане още по-вкусен и засищащ!
Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това вкусно изкушение:
Списък с продукти за 4 порции:
- 6 яйца
- 200 гр. бекон
- 1 ананас
- 1 бр. праз лук
- 2 бр. чушки чили
- 2 суп. л. рафинирано растително масло
- Сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 150°C.
Обелете ананаса и изрежете твърдата сърцевина. Нарежете пулпата на малки кубчета.
Лютата чушка разрежете по дължина, почистете от семките и нарежете на лентички. Нарежете праза на тънки кръгчета, а бекона на ситно. Разбийте яйцата и посолете.
Загрейте олиото в голям тиган, добавете ананаса, чушката и праза. Пържете от 3 до 4 минути, като разбърквате непрекъснато.
В същото време запържете бекона в друг тиган, докато не стане на пръжки.
Прехвърлете бекона и разтопената мазнина в тигана с ананасовата смес, залейте с яйцата и разбъркайте. След това поставете омлета във фурната и гответе за 5-6 минути.
Сервирайте поръсен с черен пипер.
Добър апетит! /jenata.blitz.bg