Златен съвет: Добавете тази съставка към ориза и той никога няма да се слепне!

С нейна помощ той да бъде идеално сварен, независимо какво ястие приготвяте

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/zlaten-savet-dobavete-tazi-sastavka-kam-oriza-i-toy-nikoga-nyama-da-se-slepne Jenata.blitz.bg
Златен съвет: Добавете тази съставка към ориза и той никога няма да се слепне!

Винаги е полезно да знаем някои кухненски трикове, които ще ни помогнат в готвенето. Един такъв е свързан с приготвянето на ориза.

В процеса на готвене той често става лепкав и прекалено мек, заради което не може да запази текстурата си.

Всяка домакиня знае, че за да бъде оризът й идеален, съотношението вода към ориз трябва да бъде три към едно, което означава, че за една чаша ориз са нужни три чаши вода. 

Не в началото и не в края: Ето кога е най-добре да осолите картофите при варене

За да стане оризът перфектен обаче е нужно и още нещо и по-точно - лимонов сок. Ако добавите няколко капки лимонов сок, докато готвите ориза, той няма да се слепва и ще бъде рохкав!

С помощта на тази съставка той да бъде идеално сварен, независимо какво ястие приготвяте.

Ако никога досега не сте готвили ориз или ако сте начинаещ готвач, опитайте този трик следващия път и няма да съжалявате! Ястието ви наистина ще се получи! /jenata.blitz.bg

 

Горещи

Коментирай