10 неща в секса, които са опасни за жените над 45 години

10 неща в секса, които са опасни за жените над 45 години

С напредването на възрастта и секс мераците, че и възможностите, се променят

Сексуалната активност играе важна роля в живота на жените. Но дами, че и господа, важно е обаче да знаете, че нуждите на тялото се променят с възрастта.

„Има няколко аспекта на сексуалната активност, които могат да бъдат опасни за жените след 45 години“, това разкри Евгения Александрова, която е психолог-сексолог и основател на школата за сексуално възпитание „Точка G”.

По думите й тези опасни неща за въпросните дами са точно десет.

„Най-добре е да забравят за тези секс изживявания. Или поне да бъдат много внимателни“, казва Александрова.

Ето кои са десетте неща в секса, които са опасни за жените над 45 години:

№1 Неудобни позиции
С възрастта гъвкавостта и издръжливостта могат да намалеят, което прави някои сексуални позиции по-рискови. Използването на позиции, които причиняват дискомфорт или болка, може да доведе до нараняване или повреда. Ето защо, когато избирате пози, е по-добре да дадете предпочитание на по-класически варианти.

№2 Липса на достатъчно „смазване“
Промените, свързани с възрастта, могат да доведат до намаляване на естественото смазване по време на възбуда, което прави половия акт по-малко приятен и дори болезнен. Това може да доведе до дразнене, микротравми и дискомфорт по време и след полов акт. Ето защо трябва да се погрижите предварително за закупуването на лубрикант - специализиран лубрикант за секс.

№3 Игнориране на здравословни проблеми
След 45-годишна възраст жените често изпитват здравословни проблеми като вагинална сухота, намалено либидо, хормонални промени или болка в таза. Пренебрегването на тези проблеми и продължаването на сексуалната активност без консултация с лекар може да увеличи риска от усложнения. На тази възраст е важно да наблюдавате по-подробно интимното си здраве.

№4 Неправилно използване на секс играчки
Използването на секс играчки може да бъде приятно, но лошата хигиена или неправилната употреба може да доведе до инфекции и наранявания.

Внимавайте много с тези неща, те са истински убиец на либидото!

№5 Прекомерна физическа активност
Някои видове сексуална активност може да са твърде интензивни за вашето тяло. Прекомерното упражнение може да стресира сърдечно-съдовата система или да увреди ставите и мускулите. Ето защо на тази възраст се препоръчва да правите секс със средно темпо.

№6 Използване на контрацепция без консултация с лекар
С напредване на възрастта рисковете, свързани с използването на контрацепция, могат да се увеличат. Някои контрацептивни методи може да не се препоръчват след 45-годишна възраст поради повишен риск за здравето. Важно е да обсъдите избора на контрацептивен метод с Вашия лекар.

№7 Липса на комуникация и откритост
Сексуалните отношения се основават на взаимно разбиране и откритост. Липсата на комуникация и откритост може да доведе до недоразумения, конфликти в отношенията и дори до край на интимния живот. Опитайте се да бъдете открити и честни с партньора си относно вашите нужди и очаквания от сексуалния ви живот.

№ 8 Липса на релаксация и наслада
В съвременния свят жените са изправени пред постоянен стрес и напрежение, което в резултат се отразява на сексуалния им живот. Липсата на релаксация и удоволствие води до намаляване на либидото и влошаване на интимните отношения.

Гинеколог: Тези храни вдигат женското либидо

№9 Липса на грижа за себе си
Сексуалното здраве и самочувствието са пряко свързани с физическата и емоционална грижа за себе си. Липсата на самочувствие и грижа за себе си може да доведе до неудовлетвореност от сексуалния ви живот и влошени взаимоотношения, както и до понижено самочувствие.

№10 Стремеж към идеал
Съвременните стандарти за красота и сексуалност могат да създадат натиск върху жените, което може да доведе до идеализъм и перфекционизъм в сексуалните отношения. Това може да доведе до неудовлетвореност и дори депресия.

Важно е да запомните, че всяка жена е уникална и това, което е опасно за една, може да е безопасно за друга. Въпреки това, за да се намали рискът от негативни последици, жените над 45 години се съветват да се консултират с лекар и да бъдат по-съзнателни при избора на сексуални практики и техники.

Не забравяйте колко е важно да се грижите за вашето здраве и безопасност по време на интимност. jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Коментирай