Баба ми разряза глава лук на кръст, сложи я в чая и... Не спирам да й благодаря всеки ден

Една чаша от тази напитка ще бъде достатъчна, за да се отървете от всички неприятни усещания и дискомфорт в корема

https://jenata.blitz.bg/zdrave/baba-mi-razryaza-glava-luk-na-krst-slozi-ya-v-caya-i-ne-spiram-da-i-blagodarya-vseki-den Jenata.blitz.bg
Баба ми разряза глава лук на кръст, сложи я в чая и... Не спирам да й благодаря всеки ден

Коремът ви е подут като балон и отстрани изглежда все едно сте бременна в третия месец?  Червата ви къркорят звучно и ви измъчват газове? 

Тези симптоми са познати на мнозина. За да премахнете дискомфорта и да подобрите работата на червата, не е задължително да прибягвате към медикаменти. Защото с тази задача могат да се справят и бабините илачи. 

Като бях малка, баба не спираше да повтаря, че народните средства ще ми помогнат най-добре да се предпазя от всякакви неразположения. Цялата си мъдрост тя дължи на стара знахарка, която живеела в нейното село. 

Така например тя казваше, че лученият чай е отлично средство срещу подуване на корема. И най-важното - тази напитка се приготвя изключително лесно. Нуждаете се само от две съставки - черен чай и една глава лук.

С тази чудотворна отвара ще забравите за отоците и излишните килограми

Запарете 200 мл. черен чай. След това обелете лука и го срежете на кръст, но не напълно, за да не се разпадне. Поставете го в чая и оставете за 10-15 минути.  

Една чаша от тази напитка ще бъде достатъчна, за да се отървете от всички неприятни усещания и дискомфорт в корема.

Между другото, чаят с лук е отлично средство за нормализиране на храносмилателния тракт. Може да се пие и профилактично.  

Проблемите с корема могат да бъдат облекчени и с други народни средства. Едно от тях е отварата от копър. За да си я приготвите, залейте 40 гр. семена от копър с 500 мл. вряла вода. Оставете да престои 1 час. Пийте по 80 мл. от тази вода три пъти на ден преди хранене.

Ако не разполагате със семена, може да използвате и пресен копър. Залейте 1 супена лъжица от нарязаната подправка с чаша вряла вода. Оставете да престои 1 час и след това прецедете. Приемайте отварата в същата доза. 

Лайката и ментата също могат да помогнат за облекчаване на дискомфорта в корема. Например, след хранене може да дъвчете по няколко листа мента за 2-3 минути. Растението не само облекчава спазмите, но и освежава дъха. 

5 начина да кажете "сбогом" на подутия корем

Ако не харесвате наситения вкус на ментата, може да я използвате, за да си направите чай. За целта залейте 5-7 листа с 200 мл. вряла вода. След 5-10 минути добавете 1 супена лъжица пчелен мед.

Най-добре е да пиете напитката преди лягане. Така ще заспите много по-бързо и ще се радвате на здрав сън. 

Топлият чай от лайка половин час преди закуска пък ще помогне да подобрите работата на храносмилателния тракт. Може да усилите ефекта, като добавите и други билки. 

Смесете суха мента и лайка в равни пропорции, сложете билките в тенджера и залейте с 250 мл. вода. Изчакайте да заври, свалете от котлона и оставете за 4 часа. След това прецедете и пийте по две супени лъжите три пъти дневно, след хранене. 

Ако не ви се занимава с чайчета, може да се възползвате от чудодейните свойства на лененото семе. Добавяйте по две чаени лъжички от тях към зърнени храни, салати, супи или кисело мляко.   

Диетолози определиха най-добрата диета за жени над 40 години

Между другото, от семената може да си направите страхотна отвара. Залейте 1 супена лъжица лен с 500 мл. вряла вода и оставете напитката за 5-6 часа. След това прецедете. Приемайте по 100 мл. два пъти дневно в продължение на три седмици. Коремът ви ще ви благодари!

Друго народно средство срещу подуване на корем е ябълковият оцет. Добавете 2 супени лъжици от него в чаша топла вода. Приемайте веднъж дневно, след хранене. Ако вкусът не ви допада, може да добавите 1 чаена лъжичка пчелен мед. 

За да подобрите храносмилането, може да използвате чесън, но не пресен, а сушен, който най-добре е да си приготвите сами. За целта изчистете скилидките и ги нарежете на тънки филийки. Вземете тава, застелете я с хартия за печене и подредете чесъна върху нея.   

Печете за 40 минути на 55 градуса. За нормализиране на храносмилателния тракт са достатъчни 2-3 скилидки чесън след хранене. Използвайте не повече от два пъти дневно.

От чесън може да си направите и специална отвара. Добавете 4 скилидки чесън в 200 мл. вода и оставете водата да заври. След 5 минути свалете от котлона и оставете напитката за още половин час. След това прецедете водата и приемайте по 100 мл. два пъти на ден. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
3 Коментара
12345
преди 2 години

Тц..тц..тц... Баба ти на село едно време все черен чай е пила.

Откажи
Пантуди
преди 2 години

А баба ти в града все черен х..й е яла!

Откажи
Циркон и Кинжал Хиперзвукови
преди 2 години

А, газовете, после с каква скорост , ще излитат, след тия билкови рецепти.

Откажи