Няма защо да се лъжем – с напредването на годините нещата се променят и нищо не може да ги спре. Кои неща – ще попитате? Ами… всички!
Минете ли едни определени години вече нищо не е като какво когато сте били на 20. Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме много важни неща за хората, родени след 1970 година.
Но сега от jenata.blitz.bg се допитахме до диетологът д-р Елена Свиридова. Тя говори за това как най-правилно трябва да се хранят хората, които вече са на и над 50 години.
Освен това специалистът разкри и какви храни трябва да избягват тези хора.
Ако вече сте минали петдесетте свещички на тортата тя препоръчва да увеличите приема на протеини, които поддържат мускулите, костите и еластичността на кожата.
„Изрязването на преработените меса и яденето на костен бульон веднъж седмично подобрява здравето на ставите и храносмилането“, поясни д-р Свиридова.
Диетоложката съветва също така да се намали приема на кафе, за да се предотвратят колебанията на кръвното налягане.
За да поддържате здрава кожа, коса и зрение, тя препоръчва да ядете храни, богати на витамин Е, като авокадо, семена и ядки, и да увеличите приема на зеленчуци. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!