logo

Учени откриха плашеща връзка между зъбите и продължителността на живота

Учени откриха плашеща връзка между зъбите и продължителността на живота

Загубата им се свързва не само с неправилна грижа за устната кухина, но и със стреса, с който се сблъскваме ежедневно

Британски учени откриха плашеща връзка между броя на зъбите в устата ни и годините, които ни остават на този свят. Изследването им е публикувано в списание Periodontology 2000.

Загубата на зъби се свързва не само с неправилна грижа за устната кухина, но и със стреса, с който се сблъскваме ежедневно.

Млада жена вече 10 години не си чисти зъбите, резултатът е интригуващ (СНИМКИ)

Той пък се влияе от различни социални, емоционални, финансови и образователни преживявания, както и от хронични и генетични заболявания и лоши навици.

Според данните на специалистите, хората, загубили пет или повече зъба до 65-годишна възраст, по-често страдат от сърдечно-съдови заболявания, диабет и остеопороза - заболявания, които са в състояние да ограничат сериозно продължителността на живота. 

Зъбите ви са развалени? Погрижете се веднага за тях, за да не си докарате по-големи проблеми!

Т.е., хората, загубили повече от пет зъба до 65-годишна възраст, са по-застрашени от преждевременна смърт. Тези, които са запазили почти всичките си зъби до 74-годишна възраст, са много по-склонни да доживеят до 100 години.  

Веднага ще преместите пастата си за зъби в кухнята, след като изчетете това!

Специалистите призовават хората да спазват три прости правила при грижите си за здравето на устната кухина. Не забравяйте да миете зъбите преди лягане и поне веднъж през деня, намалете приема на захар и посещавайте редовно зъболекаря си. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай