Само това ме спасява от ужасното главоболие! Трябва само да...

Само това ме спасява от ужасното главоболие! Трябва само да...

Свикнали сме да борим болката в главата с хапчета и при първата поява на мигрена посягаме към привичните средства. Но таблетките не са спасение, защото те ни избавят от болката, но нанасят куп други вреди на организма. 

Днес ще ви запознаем с няколко природни средства, които са не по-малко ефективни от хапчетата и ще ви избавят на момента от досадното главоболие, без да вредят на други части от тялото ви. 

Данни на Международната организация по здравеопазване показват, че приблизително 47% от възрастното население на планетата страда от главоболие. А ако всички търсеха лекарска помощ за това, процентът щеше да бъде много по-голям. 

Понякога наистина е по-добре да потърсим лекарска помощ, но ако става въпрос за обикновено главоболие, можем да се справим и сами. 

Компреси

головная боль без таблеток

Това е един от най-надеждните начини да се отървете от досадното главоболие, който са полазвали нашите прабаби. Сложете на главата си студена мокра кърпа. Буквално след 15-20 минути болката ще си отиде. 

Можете да си направите компрес и от листа от зеле. При най-малката болка вземете 2 зелеви листа и наложете с тях челото и задната част на главата. 

Етерични масла

как избавиться от головной боли

Етеричните масла спомагат за подобряване на кръвообращението, намаляват стреса и облекчават болката. Главоболието се появява по различни причини, но много от тях могат да бъдат елиминирани с помощта на етерични масла. Най-доброто лекарство срещу главоболието са маслото от лавандула, мента, евкалипт и розмарин.

За да свалите напрежението и болката, нанесете няколко капки от маслото върху задната част на главата, китките и слепоочието. След 15 минути болката ще стихне. За да заспите, повишите настроението си и да намалите стреса, капнете няколко капки от етеричните масла и в дома си. 

Чаша вода


как снять головную боль

Много често главоболието е предизвикано от обезводняване. Може да се отървете от него с чаша вода със стайна температура. И помнете, за да бъде здрав организмът ви, трябва да приемате достатъчно течности! 

Сладко

от головной боли средство

Болките в главата могат да бъдат предизвикани и от ниското ниво на кръвната захар. За да възстановите нормите й, може да изядете порция овесена каша например. Или някакво друго сладко изкушение.
 

Тъмночервени плодове

как избавиться от боли

Учени от Университета в Мериленд са доказали, че тъмночервените и виолетови плодове притежават противовъзпалителни свойства. Гроздето, вишната и черните боровинки действат като аспирина.

Лук

от головной боли

Това средство помага отлични на всички, които страдат от въздействието на магнитните бури. Нужно е само да разрежете една глава лук през средата и да наложите слепоочията си за 10-15 минути. Болката си отива невероятно бързо.

Горещ душ

 

 

от головной боли без таблеток

Често пъти главоболието може да е причинено от нарушено кръвообращение заради спазъм на мускулите или цервикална остеохондроза. При такива случаи горещият душпомага да се разширят кръвоносните съдове.

Здрав сън

Най-честите причини за главоболието са недоспиването и стресът. Помнете, че организмът ви се нуждае от добър здрав сън. Само така ще забравите за главоболието и умората. 


от головной боли домашние средства 

С този малък списък от подръчни средства ще се справите с пристъпа на болка бързо и ефективно. Важно е да запомните, че ако болката възниква редовно, трябва да потърсите лекарска помощ. Защото има много сериозни проблеми, които са замаскирани като обикновено главоболие, но могат да доведат до печални последствия. /jenata.blitz.bg

Коментирай

Веси

Веси 17.06.2018 21:06

Чаша кафе, без захар,изцеден сок от лимон. Това кафе ме спасяваше от ужасната мигрена. Тази чаша е вълшебна.