Сензационно: Какаото спасява при адски болки в…

Сензационно: Какаото спасява при адски болки в…

Горещата напитка действа страхотно, ако изпитване дискомфорт в краката

Алтернативните методи на лечение често са податливи на критика. Това обаче изобщо не означава, че сред тях няма такива, които наистина помогнат за подобряване на здравето.

Например, не толкова отдавна имаше информация, че какаото помага за премахване на периферните артериални заболявания при възрастните хора. И изглежда си струва да се вярва в това. 

За това има достоверно научно потвърждение.

Наскоро учените проведоха експеримент, в който взеха участие 44 пациенти, които бяха над 60-годишна възраст. Всички те страдаха от проблеми с краката. 

Всички те изпиваха по три чаши какао ежедневно в продължение на шест месеца. В същото време контролната група е трябвало да консумира други напитки.

Резултатите от експеримента се оказаха изненадващи дори и за лекарите.

Според резултатите от експеримента се оказа: при пациенти, които редовно консумират какао, неприятните симптоми на заболяването в краката намаляват. По-специално - спазмите, слабостта и дискомфорта в краката намаляват значително. 

Нещо повече - те започнаха да ходят по-добре - за шест минути участниците в експеримента преодоляха 42, 6 метра повече от преди.

В момента учените само уточняват как какаото е допринесло за това подобрение на състоянието на възрастните хора. Въпреки това, вече съществува мнение, че напитката придава лечебни свойства на епикатехин, който е в състояние да укрепи мускулите на долната част на краката и да засили митохондриалната активност. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай