Ужас: Този вид кафе ни убива!

Ужас: Този вид кафе ни убива!

То удря директно в сърцето, стана ясно от близо 20-годишно проучване

Всеки човек обича да пие кафе (е, може би с малки изключения). За някои това е задължителна част от ритуала им по събуждане, а други пият горещата напитка през целия ден.

Разбира се всеки пие кафето си по различен начин – късо, дълго, чисто, със или без захар, със или без мляко и т.н.

5 навика, свързани с кафето, съкращават живота ви

Но сега от jenata.blitz.bg попаднахме на леко казано шокиращо проучване. 

Експерти от университета в Гьотеборг в Швеция установиха, че кафето, приготвено във френска преса или нефилтрирано, е най-опасно за сърдечно-съдовото здраве. Проучването е публикувано в The European Journal of Preventive Cardiology (EJPC).

Изследователите са анализирали данни за почти 509 хиляди мъже и жени на възраст от 20 до 79 години. Наблюденията над тях продължават средно двадесет години. Участниците в проучването редовно докладваха за диетата си, включително колко кафе пият и как го варят.

Анализът на данните за диетата на участниците, тяхното здравословно състояние и причините за смъртта показа, че навикът да се пие кафе не е вреден, но всичко зависи от начина на приготвяне на напитката. 

Когато човек откаже кафето тялото и настроението му се променя, ето как

Например, пиенето на филтрирана напитка се свързва с 12 процента намаление на риска от ранна смърт от сърдечно-съдови заболявания при мъжете и 20 процента намаление при жените. Най-ниската смъртност се наблюдава сред хората, които пият една до четири чаши филтърно кафе на ден.

Като най-опасно беше определено кафето, приготвено с помощта на френска преса. Поради липсата на филтрация, такова кафе има много висока концентрация на вещества, които повишават нивата на холестерола в кръвта. Има ги около 30 пъти повече, отколкото във филтрираното кафе. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай