logo

Забравете за тези 5 храни, всеки вирус ще ви хване иначе

Забравете за тези 5 храни, всеки вирус ще ви хване иначе

Редовното недохранване и употреба на някои от тези продукти може да наруши цялата микрофлора и да отслаби имунната система

Има огромен списък с продукти, които укрепват имунитета ви - цитрусови плодове, джинджифил, чесън, шипка и много други. Те са известни на много от нас.

Никога не яжте тези храни сурови, опасни са

Има обаче и други продукти - такива, които влияят много зле на защитните сили на организма ни. Те не подсилват имунната ни система и така сме много по-податливи на различни вируси и заболявания. 

В днешната усложнена пандемична обстановка е добре да сте наясно кои са тези продукти, чиято консумация трябва да намалите или изцяло да спрете да консумирате, ако искате да съхраните здравето на организма си.

Повечето имунни клетки живеят в червата. Редовното недохранване и употреба на някои от тези храни може да наруши цялата микрофлора и да отслаби имунната система. 

Това се случва с тялото ни, ако ядем ябълки всеки ден

Алкохолни напитки
 


Той определено не убива вируси. Напротив! Етанолът инхибира производството на бели кръвни клетки, които трябва да бъдат активирани, за да унищожават патогените. Много инфекциозни процеси се заформят именно при алкохолици. 

Освен това алкохолът нарушава синтеза на имуноглобин. Еднократното пиене на алкохол също не е безопасно. Намалява защитните сили на организма с до два дни. 

Захар и сладкиши
 


Учените са открили, че консумацията на захар намалява имунния отговор на организма през първите 6 часа 17 пъти. Смята се също, че глюкозата е в състояние да замести витамин Ц, който е толкова необходим за борбата с вирусите и бактериите. 

Захарта провокира диабет и при това състояние е много трудно да се справим с инфекциите. Ако искате да хапнете нещо сладко, то заложете на плодове - например нар или киви. Не е добре да консумирате и много мед, хубаво е употребата му да е умерена. 

Методът „чаена лъжичка“ подлуди всички

Продукти, причиняващи алергични реакции
 


Има списък с тези продукти. Някои хора реагират зле на морски дарове, други на лактоза или ядки. Трябва да се помни, че алергичните прояви по време на период на вирусна активност, може да повредят имунитета на човек. Този двоен товар просто не ви е необходим.

Зърнени храни за закуска
 


Сухите сърнени храни съдържат огромно количество нишесте и захар. За сутрешното хранене е добре да изберете храни с високо съдържание на протеин и въглехидрати.

Невероятна новина: Маска със сол спира стареенето!

Кофеинови напитки
 


Трябва да бъдете изключително внимателни с кафето и кофеина. Ако пиете кафе твърде често, сънят ви може да се наруши. Липсата на подходяща почивка винаги влошава имунната система и прави организма по-податлив на заболявания. 

Пиенето на повече от три чаши кафе дневно не се препоръчва. Добре е да пиете такива напитки само сутрин. 

Добре е да изключите от храненето си храни с концерванти, ароматизатори, подобрители на вкуса и т.н. Те само натоварват храносмилателната ви система и влияят негативно на миклофлората в организма ви./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай