Крал Чарлз III и Кейт останаха в една болница заради... СНИМКИ

Крал Чарлз III и Кейт останаха в една болница заради... СНИМКИ

През последните седмици британското кралското семейство беше разтърсено от поредица от сериозни здравословни проблеми

Седемнадесет месеца след възкачването на трона британският крал Чарлз III се сблъска с куп лични (здравословни) проблеми. Първоначално бе съобщено, че той ще влезе в болница за извършване на процедура за коригиране на уголемена простата. Малко след изписването му стана ясно, че е диагностициран с рак, но от Бъкингамския дворец не разкриха какъв вид.

Малко преди първоначалната новина за интервенцията, на която се подложи Чарлз III, се разбра и че снаха му – Кейт Мидълтън ще се подложи на планирана коремна операция. Какво точно се е случило със съпругата на принц Уилям, за да се стигне до тази интервенция остава загадка и до днес. Но от Бъкингамския дворец уточниха, че „не е рак“.

Мистерията с "планираната" операция на Кейт Мидълтън се заплита, до последно тя...

Кейт бе две седмици в болницата, а после тихо бе отведена у дома й в Adelaide Cottage в Уиндзор, където продължава да се възстановява. 

Сара, която е херцогинята на Йорк, от дълго време пък се бори с рак на кожата.

В продължение на много години членовете на кралското семейство предпочитаха да търсят лечение в болница „Крал Едуард VII“, дискретно разположена на лондонската улица Харли.

Кралица Елизабет II беше хоспитализирана там, защото избра болницата за операция на коляното през 2003 година.

Нейният съпруг принц Филип също предпочиташе лечебното заведение, където трябваше да остане няколко пъти, а според непотвърдени съобщения кралица Камила също е претърпяла операция там през 2012 г.

Знаейки колко кралска история е безопасно скрита зад вратите на тази болница, феновете бяха изненадани, когато дворецът обяви, че Кейт е претърпяла планирана операция на друго място.

Частната болница, в която е откарана Кейт, е само на един хвърлей от болницата на крал Едуард VII. Крал Чарлз също го е избрал като предпочитано лечение за уголемена простата.

Но защо двамата решиха да останат в една и съща болница по едно и също време?

Кралски редактор Еми Грифитс успокои страховете на доброжелателите, обяснявайки в скорошен подкаст:

„Това има много общо с крал Едуард VII, където членовете на кралското семейство традиционно отиваха. Въпросът не е, че Чарлз и Кейт „отхвърлиха“ тази болница.

Много от старшите консултанти на лондонската клиника са работили в медицинските среди. Така че има известно припокриване. И това е разбираемо, хората не винаги се обръщат за помощ към болница, те се обръщат към конкретен консултант и доктор, който ще се грижи за тях и ще проследи възстановяването им”.

Кейт Мидълтън прикована към леглото, експерти с притеснителни прогнози

Частната клиника, в която отседнаха Чарлз и Кейт, предлага персонализирани хранителни менюта, луксозни стаи със самостоятелен санитарен възел и най-модерно оборудване.

Всяка стая разполага с климатик и самостоятелна баня с безплатни луксозни тоалетни принадлежности. В отделенията на лондонската клиника пациентите могат да гледат телевизия, да слушат радио и да провеждат телефонни разговори.

Кетъринг екипът взема предвид диетичните нужди на всеки пациент и работи в тясно сътрудничество с диетолозите, за да осигури идеалното меню за насърчаване на изцелението на болния. 

Всички ястия се приготвят с помощта на пресни съставки и, когато е възможно, екипът набавя местни продукти, а рибата пък е винаги прясна. Те дори имат награден готвач.

Зловеща мълва обиколи мрежата след операцията на Кейт Мидълтън, здравето й е под сериозна заплаха

Чарлз и неговата любима снаха Кейт бяха похвалени за това, че са били открити с обществеността относно здравословните си проблеми. Бъкингамският дворец каза, че кралят е решил да сподели диагнозата си рак, за да „предотврати спекулации и с надеждата, че ще помогне на обществото да разбере всички хора по света, които имат рак“. Но има и друго мнение: със своята откритост Чарлз предпазва Кейт от твърде натрапчиво обществено внимание. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай